Izraelčania v karanténe hlasovali v rúškach a rukaviciach v predčasných voľbách

NETKY.SK • 3 Marec 2020, 07:01 • 2 min
Izraelčania v karanténe hlasovali v rúškach a rukaviciach v predčasných voľbách

JERUZALEM - Zdravotníci oblečení od hlavy po päty v ochrannom odeve strážili v pondelok jednorazové volebné miestnosti, kde Izraelčania v karanténe v dôsledku koronavírusu odovzdávali hlasy v predčasných parlamentných voľbách. Napísala to tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Voliči s rúškami a rukavicami, ktorí sú po kontakte s nositeľmi koronavírusu izolovaní doma, jeden po druhom prúdili cez viac ako desať stanov po celom Izraeli a hádzali svoje hlasovacie lístky do urny. Rozhodovali v tesných voľbách o kandidátoch, ktorí bojujú o každý jeden hlas.

 

Hladký priebeh

Členovia volebných komisií sedeli na opačnej strane priehľadnej plastovej bariéry, aby sa zaistilo, že voľby budú mať hladký priebeh.

 

Pozitívne výsledky testov na nový koronavírus malo desať Izraelčanov a približne 5500 ďalších vrátane tých, čo nedávno cestovali do lokalít s veľkým výskytom vírusu, je v domácej karanténe.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa snaží o znovuzvolenie práve v období, keď sa blíži jeho súdny proces pre korupciu. Ide už o tretie parlamentné voľby v krajine za necelý rok a podľa predpokladov sa tiež skončia v slepej uličke.

 

 

Podnikli všetky opatrenia

Izraelský minister zdravotníctva Jaakov Licman sa snažil rozptýliť obavy ľudí z koronavírusu a vyhlásil: "Dúfam, že nebude mať vôbec žiadne dopady, pretože sme podnikli všetky opatrenia, ktoré sme mali."

 

Volička Rene Oseasohnová, ktorá je tiež v karanténe, sledovala situáciu z diaľky vonku pred jednorazovou volebnou miestnosťou postavenou v zadnej časti prázdneho parkoviska v Jeruzaleme a povedala: "Vírus je problémom, ale podľa mňa s tým nemôžeme veľa urobiť."

 

Pre agentúru Reuters uviedla, že sa snaží držať ďaleko od ostatných ľudí, ale zároveň dúfa v najlepšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies