REPORTÁŽ: Vlasto Čepo - nová akvizícia organizácie Oktagon MMA

NETKY.SK • 20 Február 2020, 10:54 • 2 min
REPORTÁŽ: Vlasto Čepo - nová akvizícia organizácie Oktagon MMA

V súčasnosti najprestížnejšia organizácia zmiešaných bojových umení (MMA) na území Česka a Slovenska Oktagon MMA na minulotýždňovej tlačovej konferencii pred galavečerom Oktagon Prime 3 v Šamoríne čiastočne predstavila svoje plány do roku 2020. Po krátkom spomienkovom videu na minulý rok promotéri Ondrej Novotný a Pavol Neruda postupne začali na pódiu vítať jednotlivých zápasníkov, medzi ktorými sa predstavil aj bývalý profesionálny boxer a v súčasnosti doposiaľ neporazený MMA zápasník Vlasto Čepo.

slovakia

left justify in out

 

Rýchly prechod medzi profesionálov a 4 exportné výhry
Dvadsaťpäťročný zástupca bratislavského Chaos gymu počas predchádzajúceho roka impozantným spôsobom absolvoval transformáciu z boxu do MMA. Po krátkej zastávke medzi amatérmi ihneď "skočil" ku profesionálom, kde si v štyroch doterajších zápasoch pripísal štyri suverénne víťazstvá. Všetkých svojich súperov ukončil pred časovým limitom a vždy to stihol do dvoch minút. Ďalším obdivuhodným faktom je, že z pozície naturálneho boxera prvé dva súboje ukončil submisiou. Konkrétne vo svojom profesionálnom debute 14. júna minulého roka na galavečere Night of Gladiators ukončil Sinišu Kondiča technikou Guillotine Choke, aby o pár dní neskôr ukončil technikou Rear naked choke (RNC) Vladimira Periča na podujatí Combat Fight Night. V októbri nasledovala ďalšia exportná výhra, keď na podujatí Dracula Fight Night technickým KO ukončil Danijela Arandjeloviča. O dva mesiace neskôr si pripísal zatiaľ svoju poslednú výhru v klietke, keď znovu technickým KO tvrdo ukončil Filipa Leeho na galavečere organizácie Pit Cage Fighting. 

 

img


Prehra v súboji o titul majstra Európy a nezhody s promotérom
"El Chapo", ako je Čepo prezývaný absolvoval medzi profesionálmi v boxe 7 duelov s bilanciou 6 výhier a 1 prehra. Koncom roka 2018 sa po triumfe nad Jozefom Kolodzejom stal majstrom Slovenska vo váhovej hmotnosti do 79,9 kilogramov asociácie Slovenskej federácie profesionálneho boxu. Vo svojom poslednom boxerskom súboji o titul európskeho šampióna v Nemecku proti rodákovi z Konga Jamnymu Kumandovi však prehral po jednomyseľnom verdikte rozhodcov a po nezhodách s promotérom sa rozhodol zmeniť "odvetvie". "Nemal som inú možnosť, ako zmeniť šport. S promotérom som mal zmluvu ešte zhruba na 2, 3 roky a inde som pokračovať nemohol, len pod ním a to som nechcel. Iná cesta nebola, thajský box a K-1 ma až tak nebavia a MMA sa mi vždy páčilo," uviedol na úvod rozhovoru. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vlasto “ElChapo” Čepo (@vlastocepo),


"Lepší základ pre MMA je zápasenie a jiu-jitsu, postoj sa dá ľahšie dobehnúť"
Prechod z boxu do MMA je podľa Čepa veľmi náročný, na nové štýly boja si však zvyká každým tréningom. "Mám tam ešte medzery, no tie má asi každý. Niekto je lepší v tom, niekto zase v inom. Na sparingoch mali so mnou problém aj skúsenejší borci," reagoval na zmenu v tréningu Čepo. "Myslím si, že lepší základ pre MMA je zápasenie a jiu-jitsu, ako postoj. Postoj sa dá ľahšie dobehnúť, ako to ostatné. Moja transformácia potrvá asi aj niekoľko rokov," pokračoval v odpovedi. 


Atraktívny duel proti Hromekovi a nabitá welterová váha
Už o 2 mesiace nastúpi Čepo na galavečere Oktagon Prime 4 v Košiciach v divácky nesmierne atraktívnom súboji weltrovej váhy s bývalým úspešným thaiboxerom Danielom Hromekom, ktorý vo svojich dvoch MMA zápasoch taktiež nepoznal chuť prehry. Pred dohodou s Oktagonom však čelil aj ponukám z ďalších organizácii, no rozhodla prestíž a kvalita zápasníkov, ktorou Oktagon disponuje. "Po súboji s Danom povieme, na koľko zápasov som sa s Oktagonom dohodol a ako to bude ďalej. Teraz neviem povedať viacej," dodal. Zároveň si uvedomuje kvalitu zápasníkov, ktorú Oktagon má vo weltrovej váhe. Už o mesiac v Ostrave bude titul obhajovať David Kozma proti madarskému vyzývateľovi Mátému Kerteszovi, na rovnakej karte sa predtým predstaví aj Gábor Boráros proti Niklasovi Stolzemu. V Košiciach sa okrem Čepa s Hromek v rovnakej váhovke uskutoční aj duel medzi ďalšími možnými kandidátmi o titulovú šancu Róbertom Pukačom a Jozefom Wittnerom. "Ja som si ciele stanovil postupne. Ak by som porazil Dana, uvidíme, kto príde ďalej. Celkovo je to veľmi nabitá váhovka." Odpovede na ďalšie otázky, vrátane tej, s kým by Vlasto v rámci Oktagonu rád zápasil nájdete v reportáži ku článku. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vlasto “ElChapo” Čepo (@vlastocepo),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies