Historické zábery z 19. a 20. storočia (časť 1)

NETKY.SK • 31 Január 2020, 12:31 • 2 min
Historické zábery z 19. a 20. storočia (časť 1)

Za posledných sto rokov sa toho zmenilo neskutočne veľa. Ľudstvo dosiahlo aj to, o čom ani nesnívalo. Ako vyzeral svet predtým, ako ho ovládli moderné technológie? V tomto článku vám prinášame tie najvýznamnejšie a najzaujímavejšie momenty 20. storočia, ale aj každodenný život bežných ľudí zachytený na fotkách.

slovakia

left justify in out

Posádka Titanicu, 1912

Titanic bola luxusná ľoď, ktorá slúžila na prepravu cestujúcich a pošty medzi Európou a Severnou Amerikou. Jej kapacita bola do 2600 cestujúcich. Počas svojej prvej plavbu však stroskotala, v studenom mori sa utopilo okolo 1500 ľudí. 

 

img

 

Spevák Elton John vo svojom botníku, 1975

Anglický spevák, klavirista a skladateľ Elton John počas svojej 50 ročnej kariéry vydal viac ako 300 nahrávok. Doteraz je známy aj svojou vášňou pre módu a extravaganciu.

 

img

 

Muži protestujúci proti prohibícii alkoholu v USA, 1933

Rôzne americké nátlakové skupiny bojovali za to, aby sa v USA zakázal predaj alkoholu. Aj sa tak stalo a v 20. a 30. rokoch minulého storočia alkohol úplne zakázali. Dostať ho bolo možné iba na čiernom trhu, kde ho predávali mafiáni, medzi nimi aj Al Capone. 

 

img

 

Elvis Presley rozdávajúci autogramy mladým fanúšikom, 1959

Elvis Presley, americký spevák, si získal srdcia miliónov žien na svete. Jeho hlas pozná asi každý, preto ho nazvali aj Kráľ rock'n'roll-u.

 

img

 

Donáška počítača, 1957

Elliot 405 bol prvý počítač mestskej rady v Norwichi, USA, ktorý bol v roku 1957 dodaný mestskému finančnému úradu na Bethel Street.

 

img

 

Nemeckí a anglickí vojaci oslavujúci Vianoce na fronte, 1914

Počas 1. svetovej vojny bojovali na fronte britskí a nemeckí vojaci, ktorí však počas Vianoc boje stopli. Zábery ukazujú, ako nepriateľské strany hrajú hudbu a spievajú koledy pri vianočnom stromčeku.

 

img

 

Maďarský kúzelník Harry Houdini, 1899

Harry Houdini, vlastným menom Ehrich Weisz, bol maďarský kúzelník, hadí muž, kaskadér, skeptik a producent. Z maďarska emigroval do USA, kde sa preslávil najmä svojou schopnosťou dostať sa z pút, krabíc, reťazí a podobne.

 

img

 

Slečny zo 60. rokov

60. roky minulého storočia boli plné bláznivých trendov, medzi ktoré patrili aj takto upravené vlasy. Čím vyššie mala žena vyčesané vlasy, tým štýlovejšia bola. 

 

img

 

Mechanický žralok, rekvizita z filmu Čeluste

Americký film Čeluste, ktorý režíroval Steven Spielberg, sa zaradil medzi kultové horrory. Hlavnou "postavou" filmu bol obrovský biely žralok, ktorý napádal nič netušiacich ľudí. 

 

img

 

Socha Slobody v Paríži, niekoľko hodín pred jej prevozom do USA, kolorizované, 1886

Myšlienkou Sochy slobody bolo pripomenutie priateľstva a pomoci, ktorú Francúzsko poskytlo americkým osadníkom v ich boji za nezávislosť od Británie. Vyrobená bola v Paríži, odkiaľ ju pomocou ľode prepravili do New Yorku.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies