Pánik strelil jeden no pripísali mu dva, Černák skóroval za Tampu

NETKY.SK • 30 Január 2020, 08:50 • 2 min
Pánik strelil jeden no pripísali mu dva, Černák skóroval za Tampu

USA - Slovenský hokejista Richard Pánik zaznamenal v zámorskej NHL dva góly. Jeho spoluhráč Alexander Ovečkin si pripísal 693. presný zásah v NHL, v historickej tabuľke predbehol legendárneho Stevena Yzermana.

slovakia

left justify in out

Výkon slovenského útočníka

Pánik otvoril skóre na domácom ľade v dueli s Nashvillom v polovici prvej tretiny, keď sa po buly vo vlastnom pásme zmocnil puku, prešiel s ním do útočného a strelou zápästím prekonal brankára Juusa Sarosa. Jeho druhý zásah na 3:3 v 27. minúte bol vlastný gól Nicka Bonina, ktorý sa snažil vyhodiť puk a ten skončil v bránke hostí. Pánik odohral celkovo 10:32 min, mal dve strely, dve trestné minúty a tri "hity". V sezóne má spolu na konte sedem gólov a päť asistencií.

 

 

 

Medzi dva Pánikove sa zmestil aj Ovečkin, ktorému chýba už len jeden zásah ku kariérnej méte Marka Messiera (694). Na predzápasové rozkorčuľovanie nastúpil ruský kapitán s číslom 24. Preukázal tak poctu basketbalistovi Kobemu Bryantovi, ktorý toto číslo nosil v LA Lakers. Bryant aj so svojou dcérou Giannou a ďalšími 7-mimi ľuďmi zahynul pri tragickej nehode pádu helikoptéry koncom minulého týždňa. Mal 41 rokov. Zhodou okolností číslo 8, ktoré má Ovečkin na svojom drese nosil aj Kobe v prvej polovici kariéry.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Washington Capitals (@capitals),

 

So ziskom 693 gólov predbehol Ovečkin legendu Detroitu Red Wings Kanaďana Stevena Yzermana. Hostia z Nashville otočili skóre dvoma gólmi v záverečnej tretine. 

 

 

Dôležitý Černákov gól 

Obranca Erik Černák svojim štvrtým gólom v sezóne rozhodol o triumfe Tampy Bay na ľade Los Angeles 4:2. V 45. minúte nahodil puk od modrej čiary, brankár Jonathan Quick ho nevidel cez cloniacich hráčov a skončil za jeho chrbtom.

 

img

 

Tampa tak viedla 3:2, poistku do prázdnej bránky dal sekundu pred koncom Steven Stamkos. Černák odohral celkovo 20:32 min a okrem gólu si pripísal aj tri plusové body.

 

 

Stars s ďalšou prehrou

Dallas v zostave s obrancom Andrejom Sekerom prehral s Torontom 3:5. Domácim nestačili ani dva góly Alexandra Radulova. Sekera strávil na ľade 15:32 min a mal jeden strelecký pokus.

 

 

Nočné zápasy NHL:

Dallas - Toronto 3:5 

Washington - Nashville 4:5 /Pánik za domácich 2+0/ 

Anaheim - Arizona 4:2 

Edmonton - Calgary 3:4 pp a sn 

Los Angeles - Tampa Bay 2:4 /Černák za hostí 1+0/ 

San Jose - Vancouver 2:5

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies