V zahraničí by sme sa nemali spoliehať, že sa nič nestane

NETKY.SK • 9 Jún 2011, 09:45 • 2 min
V zahraničí by sme sa nemali spoliehať, že sa nič nestane

V zahraničí by sme sa nemali spoliehať, že sa nič nestane

slovakia

left justify in out

img

Hovorí sa, že nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. Dvojnásobne to platí pri dovolenkách v zahraničí, kde na turistov striehnu mnohé nástrahy. Komerčné poisťovne každoročne riešia stovky poistných udalostí súvisiacich so zdravím alebo škodami na majetku.
      Podľa Kataríny Janákovej z Allianz-SP ročne poisťujú stovky tisíc klientov proti rizikám, ktoré ich môžu pri ceste do zahraničia postihnúť. Najväčšia časť klientov sa poisťuje individuálne a ich poistné krytie liečebných nákladov tak nie je limitované. Druhú veľkú časť tvoria komplexné cestovné poistenia, ktoré si klienti uzatvoria priamo pri kúpe zájazdu v cestovnej kancelárii. Pri nich je však krytie liečebných nákladov limitované sumou 110.000 eur.
      Podľa Janákovej najčastejšími poistnými udalosťami, s ktorými sa poisťovňa stretáva počas letnej sezóny, sú žalúdočné a tráviace problémy (náklady približne 160 eur), chrípka a zápal priedušiek s vysokými horúčkami (náklady približne 160 eur), alergická reakcia na slnko (náklady od 70 do 160 eur) a akútne zubné ošetrenie (náklady od 160 do 300 eur).
      Ide však o tzv. bežné ochorenia, ktorých liečba nie je až taká finančne náročná. Pri závažnejších ochoreniach prípadne úrazoch idú náklady na ich liečenie do tisícov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies