Na večnosť odišiel dvojnásobný strieborný medailista

NETKY.SK • 26 Január 2020, 15:19 • 2 min
Na večnosť odišiel dvojnásobný strieborný medailista

BRATISLAVA - Vo veku 72 rokov odišiel na večnosť niekdajší skvelý holandský futbalista Rob Rensenbrink. Kráľovský holandský futbalový zväz (KNVB) uviedol, že rodák z Amsterdamu poslednýkrát vydýchol v piatok 24. januára 2020. V rokoch 1974 a 1978 si zahral vo finále majstrovstiev sveta, "oranjes" v oboch prípadoch skončili druhí. Okrem toho získal aj bronz na ME 1976 v Belehrade, kde Holandsko v semifinále podľahlo neskoršiemu víťazovi Československu (1:3 po predĺžení).

slovakia

left justify in out

Vďaka fenomenálnemu driblingu ho prezývali "hadí muž". Na scéne svetových šampionátov nemá dodnes žiadny Holanďan lepšiu bilanciu ako Rensenbrink, ktorý zaznamenal 6 gólov a štyri asistencie. Najväčšiu časť klubovej kariéry strávil v Anderlechte Brusel (1971-1980). Pôsobil aj v ďalšom belgickom klube FC Bruggy, francúzskom FC Toulouse či na severoamerickom kontinente v tíme Portland Timbers.

V rokoch 1976 a 1978 sa v prestížnej bilančnej ankete Zlatá lopta umiestnil na druhom, resp. treťom mieste. V spomenutých rokoch sa tešil z víťazstva v Pohári víťazov pohárov aj v Európskom superpohári.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies