Novoročné oslavy v Pekingu boli kvôli nebezpečnému vírusu zrušené

NETKY.SK • 23 Január 2020, 13:29 • 2 min
Novoročné oslavy v Pekingu boli kvôli nebezpečnému vírusu zrušené

PEKING - Peking zrušil v dôsledku šírenia nového smrteľného koronavírusu verejné oslavy príchodu nového lunárneho roka, naplánované v čínskej metropole na nadchádzajúcu sobotu. Čína v tomto čase každoročne zaznamenáva aj hromadné cestovanie ľudí za svojimi príbuznými na sviatky.

slovakia

left justify in out

Úrady chcú zabrániť šíreniu vírusu

Úrady v čínskom hlavnom meste oznámili, že zrušenie osláv je súčasťou opatrení v rámci celoštátneho úsilia zabrániť šíreniu doposiaľ neznámeho koronavírusu.Pekinská samospráva informovala o zrušení všetkých podujatí pri príležitosti začiatku roka, ktorý sa nesie v znamení kovového potkana. S cieľom "posilniť prevenciu a podporu" sa nebudú konať ani tradičné chrámové veľtrhy, ktoré každoročne pri príležitosti nového roka lákajú obrovské davy turistov.

 

img

 

Lunárny nový rok

Na novoročné sviatky sa stretáva celá rodina, ide teda o obdobie vyznačujúce sa veľkými presunmi ľudí na území Číny i v ostatných častiach sveta, kde čínske komunity žijú. Iba v Číne samotnej vycestujú stovky miliónov ľudí často na veľké vzdialenosti, aby sa dostali domov. Pre mnohých je to jediná dovolenka v roku a zároveň jediný čas na stretnutie so svojimi blízkymi. Ešte pred zaznamenaním nového vírusu sa očakávalo, že ľudia sa vydajú na približne 440 miliónov ciest vlakmi a takmer 80 miliónov ľudí sa bude prepravovať letecky.

 

Viac o šíriacom sa víruse sa dozviete v článku "Čína hlási ďalšie prípady nakazenia novým vírusom" a v článku "Južná Kórea potvrdila prvý prípad nového koronavírusu šíriaceho sa v Číne"

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies