Rusom hrozí vylúčenie z Eura 2020

NETKY.SK • 26 November 2019, 15:37 • 2 min
Rusom hrozí vylúčenie z Eura 2020

MOSKVA - Výbor pre dodržiavanie predpisov Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) predložil návrh na vylúčenie ruskej futbalovej reprezentácie z ME 2020.

slovakia

left justify in out

Na zasadnutí exekutívy WADA v Paríži sa 9. decembra rozhodne aj o tomto návrhu. "Existuje možnosť, že Rusi na EURE nebudú. Ruská antidopingová agentúra RUSADA je teraz v režime podmienečného dodržiavania štandardu WADA. Museli sme splniť dve podmienky." 

 

img

 

"Prvou je nechať vstúpiť odborníkov WADA do moskovského laboratória do 31. decembra 2018 a preniesť údaje do ich elektronickej databázy." 

 

"Druhou je zabezpečenie prenosu vecných údajov - vzoriek uvedených v zozname, ktoré sa predložia vyšetrovaciemu oddeleniu WADA do 30. júna 2019," citovala BBC Ganusa.

 

img

 

Podľa britského denníka The Telegraph by vylúčenie Ruska otvorilo cestu Škótom, ktorí v kvalifikačnej skupine I skončili na treťom mieste. Právnik Michail Prokopec tvrdí, že Rusom nič nehrozí. "Podľa môjho názoru nič neohrozuje účasť ruského tímu na turnaji. Ak sa preukáže, že antidopingové pravidlá neporušil ani jeden futbalista, ani tréner, potom nebudú žiadne otázky. S výnimkou jedinej - pod akou vlajkou bude tím na ME štartovať," uviedol portál championat.com.

 

img

 

Čestný prezident Ruskej futbalovej únie Vjačeslav Koloskov sa tiež vyjadril o možnom vylúčení ruského mužstva z nadchádzajúcich futbalových turnajov. "Pred 15 rokmi bola podpísaná dohoda medzi všetkými medzinárodnými federáciami a WADA. FIFA samozrejme bola jednou z nich. WADA nás nemôže vylúčiť, iba FIFA alebo UEFA, konečné rozhodnutie bude na nich."

 

img

 

Monitorovanie môžu vykonávať iba dopingoví dôstojníci FIFA po dohode s WADA. Ruská futbalová federácia má v UEFA i FIFA pomerne veľké slovo, takže Rusi musia len veriť, že ich zástupcovia budú schopní presvedčiť kompetentných, že ide o nadmerne veľký trest.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies