Prezident USA je neoblomný, hrozí odmietnutím pomoci pre Kaliforniu

NETKY.SK • 4 November 2019, 06:50 • 2 min
Prezident USA je neoblomný, hrozí odmietnutím pomoci pre Kaliforniu

WASHINGTON - Guvernér Kalifornie skritizoval prezidenta USA za jeho enviromentálnu politiku. Šéf Bieleho domu na margo toho vo včerajších hodinách pohrozil zastavením federálnej pomoci pre tento americký štát.

slovakia

left justify in out

Požiare v Kalifornii zničili za posledné týždne takmer 40 000 hektárov porastov. Hasiči počas včerajšieho dňa pokračovali s bojom proti lesnému požiaru 100 kilometrov severozápadne od Los Angeles, ktorý sa už spolovice podarilo dostať pod kontrolu, a požiaru severne od San Francisca, ktorý je pod kontrolou na viac než tri štvrtiny.

 

img

 

Ďalšie požiare - vrátane plameňov, ktoré ohrozovali mnohomiliónové domy a známe objekty v oblasti Los Angeles - medzičasom ustúpili a evakuovaní obyvatelia sa začínajú vracať domov.

 

img

 

Prezident USA však rovnako ako vlani, keď pri požiaroch v severnej Kalifornii zahynulo 86 ľudí, kritizoval tamojšie úrady a zodpovednosť pripísal guvernérovi Gavinovi Newsomovi, ktorý podľa neho odvádza "hroznú prácu pri lesnom hospodárstve".

 

"Každý rok, keď zúria požiare a Kalifornia horí, je to rovnaké - a potom príde žiadať federálnu vládu o (finančnú) pomoc. Už nie. Urobte si svoju prácu, guvernér," napísal prezident na Twitteri.

 

 

Newsom v reakcii tvítoval: "Neveríte v klimatickú zmenu. Ste ospravedlnení z tejto debaty."

 

Širšie vyjadrenie guvernér poskytol v nedávnom rozhovore pre noviny The New York Times, v ktorom poukázal na rušenie predpisov ochrany životného prostredia Trumpovou vládou. "Vedieme boj proti najničivejším požiarom v dejinách nášho štátu... a Trump vedie totálny útok voči nápravným prostriedkom," uviedol.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies