Na dnešnej mimoriadnej schôdzi parlamentu sa bude hlasovať o odvolaní podpredsedu Glváča

NETKY.SK • 29 Október 2019, 10:53 • 2 min
Na dnešnej mimoriadnej schôdzi parlamentu sa bude hlasovať o odvolaní podpredsedu Glváča

BRATISLAVA - Dnešná mimoriadna schôdza parlamentu je naplánovaná na 15. hod. Zvoláva ju opozícia za účelom pokusu o odvolanie Martina Glváča ako jej podpredsedu.

slovakia

left justify in out

Pred samotnou mimoriadnou schôdzou zasadne ešte koaličná rada, na ktorej by mal Smer-SD informovať o svojom stanovisku. Dôvodom Glváčovho odvolávania je jeho údajná komunikácia s Marianom K. cez aplikácie Threema a Viber. Glváč si v Threeme údajne s Marianom K. dohadoval biznis s pozemkami na Čiernej Vode a rozoberal, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu premiéra. 

 

img


Glváč čelí tlaku na odstúpenie od minulého pondelka (21. októbra). Komunikácia medzi podpredsedom parlamentu a obžalovaným podnikateľom Marianom K. cez Threemu mala podľa nemenovaného slovenského denníka prebiehať minimálne od 17. októbra 2017 do 5. mája 2018 a vymeniť si spolu mali najmenej 49 správ.

 

img

 

Ďalšiu údajnú komunikáciu medzi Glváčom a Marianom K. z rokov 2014 až 2016 cez aplikáciu Viber zverejnil líder opozičného hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič. Glváč tvrdil, že ho zverejnená komunikácia nijak nediskvalifikuje ani nepoukazuje na žiadne porušenie zákona či zneužívanie postavenia verejného činiteľa. S Marianom K. sa vraj nestretol od roku 2012 a Matovičovi hrozil trestným oznámením. Marian K. aktuálne čelí obžalobe v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

 

img


Predseda koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár počas včerajšieho dňa uviedol, že ak senát Špecializovaného trestného súdu pripustil Threemu ako dôkaz, Glváč by mal z postu odísť. Smer-SD by mal túto situáciu riešiť dnes.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies