VIDEO: Dva roky naháňal búrky aby ich zachytil svojou kamerou: Z výsledku budete unesení

NETKY.SK • 11 Október 2019, 18:00 • 2 min
VIDEO: Dva roky naháňal búrky aby ich zachytil svojou kamerou: Z výsledku budete unesení

Ak ide búrka, dáva zmysel, aby sa pred ňou človek schoval. Nie však Američan Dustin Farrel, ktorý naopak za búrkami cestuje. Za posledné dva roky kvôli bleskom prešiel približne 56-tisíc kilometrov. A treba povedať, že z jeho ciest vznikli dychberúce zábery.

slovakia

left justify in out

Farrel s kamerou neváha cestovať a loviť tie najpozoruhodnejšie zábery. Počas desiatok tisíc precestovaných kilometrov sa mu podarilo natočiť približne 30 terabajtov (30-tisíc gigabajtov) materiálu a napodiv dostať len tri pokuty za prekročenie rýchlosti.

 

 

Po zostrihaní a úpravách, ktoré trvali Farrelovi 300 hodín, vzniklo video, ktoré zachytáva tie najlepšie zábery z búrok. Krátky film s názvom Transient 2 zachytil fotograf na vysokorýchlostnú kameru Phantom s rýchlosťou 1000 snímok za sekundu, v kombinácii s klasickým časozberným videom.

 

 

Výsledkom je tak pozoruhodná show vo vysokom rozlíšení. Stačí sa len usadiť do temnej miestnosti, nasadiť slúchadlá a užiť si vizuálny zážitok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies