Musk predstavil prototyp rakety, ktorá má letieť na Mesiac aj na Mars

NETKY.SK • 29 September 2019, 16:10 • 2 min
Musk predstavil prototyp rakety, ktorá má letieť na Mesiac aj na Mars

BOCA CHICA - Americký vynálezca Elon Musk v nedeľu predstavil prototyp rakety, ktorá by mala, ak všetko dobre dopadne, dokázať dopraviť ľudskú posádku aj náklad na Mesiac aj na Mars a vrátiť sa naspäť. Prvé testy rakety Mk1 Muskovej firmy Starship by sa podľa neho mali uskutočniť už o mesiac či dva.

slovakia

left justify in out

Raketa by počas nich mala vyletieť do výšky 19 800 metrov a následne zvislo pristáť na Zemi. Okrem misií na iné vesmírne telesá sa podľa neho bude dať používať aj na rýchle presúvanie sa v rámci Zeme. „Toto je tá najinšpiratívnejšia vec, akú som kedy videl,“ povedal v nedeľu Musk v živom prenose zo štartovacej rampy neďaleko obce Boca Chica na juhu Mexika, stojac pred obrovskou raketou.

 

obrazok

 

„Takže táto vec vzlietne, bude letieť zhruba 20 kilometrov, a následne sa vráti naspäť a pristane,“ povedal Musk slávnostným tónom pri predstavení rakety.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies