Basketbalista neprešiel cez drogové testy, tie odhalili niečo nekutočné!

NETKY.SK • 7 August 2019, 16:36 • 2 min
Basketbalista neprešiel cez drogové testy, tie odhalili niečo nekutočné!

BRATISLAVA – Drogové testy športovcov môžu odhaliť čokoľvek. Doktori sa tu už stretli takmer so všetkým, ale toto nikto nečakal. Americký basketbalista hrajúci na európskych palubovkách neprešiel cez test na drogy. V krvi mu nebola zistená žiadna zakázaná látka, výsledky však dopadli ako z najhoršieho sna.

slovakia

left justify in out

Donell "DJ" Cooper hrával za rôzne európske kluby vo Francúzsku aj v Grécku, pretože v drafte NBA si ho žiadny celok nevybral. AS Monaco opustil v roku 2018. Pôvodne malo ísť o rodinné dôvody, kvôli ktorým musel narýchlo odcestovať do USA. AS Monaco vydalo dokonca jeho prehlásenie so slovami: "Rozhodol som sa ukončiť svoju zmluvu s tímom Roca pre rodinné dôvody.“

 

 

Pravda však bola iná. Neprešiel cez drogové testy. Tie neboli len tak náhodné. Cooper sa chcel stať súčasťou bosnianskej basketbalovej reprezentácie, čo obnášalo aj vykonanie skúšky na drogy. Laboratórne testy však odhalili, že vzorka, ktorú Cooper na drogové testy poskytol, obsahovala ľudský choriogonadotropín, inými slovami hCG. Je to však hormón, ktorý produkujú ženy počas tehotenstva.

 

 

Lekári ale zvyknú tento hormón predpisovať na obnovu testosterónu, prípadne obom pohlaviam na zníženie hmotnosti. Do médii sa ale dostala správa, že moč patril Cooperovej priateľke, ktorá o tom, že je v inom stave zrejme vôbec netušila. Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) Coopera potrestala za cielený podvod. Basketbalista sa na hracích palubovkách nemôže ukázať do júna 2020.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies