Austrálčan vyrába z viečok umelé ruky pre deti

NETKY.SK • 29 Júl 2019, 12:43 • 2 min
Austrálčan vyrába z viečok umelé ruky pre deti

Konečne našli plastové viečka zmysluplné uplatnenie. Sean Teer je zakladateľom austrálskej spoločnosti, ktorá zbiera viečka po celom kontinente a pomocou 3D tlačiarne z nich vyrába náhradné ruky rôznych tvarov a farieb, ktoré sú určené deťom.

slovakia

left justify in out

Mnohé krajiny majú programy na recykláciu plastových viečok. Veľmi často však viečka skončia na skládkach alebo ich opätovné použitie je príliš drahé alebo neefektívne. Austrálčan Sean Teer prišiel na spôsob, ako dať vyhodeným plastovým viečkam väčší zmysel.

 

Pomocou technológie 3D tlače vyrába z plastových viečok farebné umelé končatiny rôznych tvarov a farieb. Ruky sa síce nemôžu vyrovnať najnovším trendom v protetike, avšak k drahým high-tech končatinám sa rovnako väčšina detí nedostane.

 

"Je to pre nich skvelé. Viete je to o psychike," uviedol Teer. Umelá končatina je pre handicapované deti nesmierne dôležitá. Naučia sa robiť veci, ktoré doteraz robiť nemohli.

 

 

Dobrovoľníci, ktorí zbierajú v Austrálii plastové viečka a odovzdávajú ich na viac ako dvanástich miestach po celej Austrálii, vedia, že naozaj pomáhajú.

 

"Som rád, že môžem prispieť niečím malým, aby bol svet lepším miestom," uviedol jeden z dobrovoľníkov Tim Miller.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies