Belasí bez gólovej šance, po 12 rokoch ich zastavil opäť tím z Cypru

NETKY.SK • 4 August 2011, 14:03 • 2 min
Belasí bez gólovej šance, po 12 rokoch ich zastavil opäť tím z Cypru

Belasí bez gólovej šance, po 12 rokoch ich zastavil opäť tím z Cypru

slovakia

left justify in out

img

Takmer presne po dvanástich rokoch zastavil futbalistov bratislavského Slovana na ceste do ďalšej fázy Ligy majstrov opäť cyperský klub. Slovenský majster nestačil tentoraz na tím APOEL Nikózia, pričom v dvojzápase 3. predkola si nevypracoval ani jednu gólovú šancu!
      Ešte počas pôsobenia trénera Stanislava Grigu na Tehelnom poli v sezóne 1999/2000, vyradil z hry belasých tím Anorthosis Famagusta. Slovanisti vtedy najskôr v Larnake prehrali 1:2 a potom doma remizovali 1:1. V aktuálnom ročníku síce belasí uhrali sympatickú bezgólovú "plichtu" v Nikózii, ale v stredu po prehre 0:2 opúšťali Pasienky so sklonenými hlavami.
      "Lepším mužstvom v tomto dvojzápase sme určite neboli, takže oni zaslúžene postúpili. V odvete rozhodli dva momenty. Prvý inkasovaný gól a vylúčenie, lebo v oslabení sme už nič nedokázali," povedal brankár Matúš Putnocký. "Súper postúpil zaslúžene. My sme si prakticky nejakú čistú gólovú šancu za tie dva zápasy ani nevypracovali. Máme ešte jednu šancu v pohárovej Európe, takže sa pokúsime sa ju využiť."  
      Belasí nemohli proti APOEL-u v konečnom dôsledku myslieť ani na dramatický záver pre svoju nedisciplinovanosť. Už v druhom domácom stretnutí v Lige majstrov za sebou totiž dohrávali s desiatimi hráčmi. Proti kazašskému tímu Tobol Kostanaj sa za zbytočný faul lakťom v strede ihriska nechal vylúčiť Juraj Halenár a v stredu dostal Erik Grendel dokonca druhú žltú kartu po hodine hry za absurdný zákrok pri postrannej čiare na polovici súpera.
      "My ideme vždy naplno do každého súboja. Bola to možno aj moja chyba, že som išiel do toho súboja tak, ako som išiel. Chcel som tam nechať všetko na tom ihrisku. Žiaľ, rozhodca mi dal za dva fauly dve žlté karty a poslal ma dole," povedal Grendel. "Bola tam menšia frustrácia z mojej strany, keď ma dvakrát faulovali zozadu a pán rozhodca im nedal karty. Mne dal za dva zákroky, čo som išiel po lopte, pričom som trafil loptu aj nohu. Nechápem jeho rozhodnutia."
      Zverencom trénera Karla Jarolíma nemožno vyčítať bojovnosť, ale to je na domácom ihrisku v zdravej futbalovej atmosfére málo. Hostia z Afroditinho ostrova boli od začiatku opäť lepší na lopte a nebyť ich neefektívneho zakončenia, mohli vyhrať už v prvom stretnutí. Paradoxne tak slovanisti odohrali najlepší zo štyroch polčasov ten prvý v Nikózii. Kanonier Filip Šebo bol však v oboch dueloch absolútne osamotený na hrote a pri svojom štýle šestnástkového zakončovateľa bol prevažnú časť zo 180 minút absolútne mimo ťažiska hry.
      "Proti Apoelu sa ukázalo, že urgentne potrebujeme druhého útočníka. Bez toho sa už v Európe jednoducho hrať nedá. Pôsobili sme neškodne. Za dva zápasy sme sa prakticky nedostali do šance, málo sme boli nebezpeční. Hrali sme na to, na čo sme mali. Apoel bol lepší, tvoria výborné mužstvo. My v momentálnom zložení sme robili čo sa dalo, ale nestačilo to," povedal kanonier Šebo. "Treba si uvedomiť, že Apoel je mužstvo európskeho top formátu. My sme v podstate nemohli hrať proti ním inú hru. Vychádzali sme zo zabezpečenej obrany, ak by sme to otvorili, nedostali by sme dva góly, ale viac. Chceli sme hrať na brejky, ale z našej strany to bolo akési silené a upracované. A to skrátka na tejto úrovni už nestačí. V šatni bolo vidieť, že chceme postúpiť, ale treba si úprimne priznať, že sme na to nemali. APOEL bol o dve-tri triedy lešpím tímom. My sme sa snažili maximálne plniť taktické pokyny, ale ak si nevytvoríme za dva zápasy šancu, tak proste nemôžeme postúpiť."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies