VIDEO Oslavy Dňa nezávislosti v USA sa niesli vo veľkom štýle

NETKY.SK • 5 Júl 2019, 08:05 • 2 min
VIDEO Oslavy Dňa nezávislosti v USA sa niesli vo veľkom štýle

WASHINGTON - Včerajšie oslavy Dńa nezávislosti v americkom Washingtone nezastavilo ani daždivé počasie. V rámci podujatia "Salute to America" (Pocta Amerike) vystúpil pri Lincolnovom pamätníku s prejavom aj americký prezident Donald Trump.

slovakia

left justify in out

Vo vlastenecky ladenom príhovore sa výnimočne nevenoval politike, ale vzdal hold ozbrojeným silám a spomenul mnohé míľniky dejín USA od prevratných vynálezov po víťazstvá na bojiskách.

 

"Oslavujeme našu históriu, náš národ a hrdinov, ktorí hrdo bránia našu vlajku — odvážnych mužov a ženy z armády Spojených štátov," povedal Trump, ktorého sprevádzala manželka Melania či viceprezident Mike Pence. "Naša krajina je silnejšia ako kedykoľvek predtým. Práve teraz je najsilnejšia," dodal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇺🇸

Príspevok, ktorý zdieľa President Donald J. Trump (@realdonaldtrump),

 

Prezident vyzval mladých Američanov, aby sa pridali k ozbrojeným silám. Práve armáda dominovala programu Pocty Amerike, keďže okrem zvyčajných prehliadok a ohňostrojov sa pri Lincolnovom pamätníku objavila aj bojová technika a nad hlavami divákov preleteli stroje všetkých zložiek vzdušných síl vrátane zriedka predvádzaného neviditeľného bombardéra B2.

 

 

Trump chcel mať pôvodne vo Washingtone veľkolepú vojenskú prehliadku po vzore Paríža. V júli 2017 sa zúčastnil na Dňoch Bastily, ktoré v ňom zanechali veľmi dobrý dojem. Jeho plány však boli nakoniec okresané. Viacerí politici z radov opozičných demokratov obvinili prezidenta USA z toho, že sa chce predviesť na úkor daňových poplatníkov.

 

 

Senátor Chuck Schumer označil oslavy na Twitteri za "zúfalé volanie po pozornosti". Hillary Clintonová, Trumpova súperka v prezidentských voľbách v roku 2016,na situáciu reagovala so slovami, že "americký prezident nepotrebuje týmto spôsobom demonštrovať svoje vlastenectvo." Nemecký portál Deutsche Welle píše, že "aj v minulosti sa americkí prezidenti držali na 4. júla v úzadí a niektorí Trumpovi predchodcovia dokonca v ten deň opustili hlavné mesto." 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I was in the Senate when, more than a decade ago, we confronted Abu-Ghraib and the horror of waterboarding committed in our name. ⁣ ⁣ Senator John McCain condemned it and President Obama outlawed it when he became president, and I spent four years as Secretary of State traveling the world to help prove that we had left those practices behind us. ⁣ ⁣ But now, instead of continuing to move forward—instead of standing up for human rights—our government wants to turn a blind eye and build a wall.⁣ ⁣ As I said in my keynote celebrating the essential work Heartland Alliance International does to help victims of torture: We cannot let this un-American distrust and fear determine our future. ⁣ ⁣ We have to affirm that torture, physical and psychological, is wrong and will not be tolerated—whether it happens in a prison in Syria or in a cage on our southern border.⁣ ⁣ Some have walked thousands of miles to get to America. Instead of a safe harbor, they find barbed-wire detention centers where they're treated as criminals and freeloaders rather than people who deserve dignity and respect. This is an abdication of America's responsibility to its own core values.⁣ ⁣ Photo: @sarahmathesonphotos

Príspevok, ktorý zdieľa Hillary Clinton (@hillaryclinton),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies