Polícia vyšetruje subvenčný podvod súvisiaci s dotáciami

NETKY.SK • 28 Jún 2019, 16:10 • 2 min
Polícia vyšetruje subvenčný podvod súvisiaci s dotáciami

VRANOV NAD TOPĽOU – Polícia vyšetruje subvenčný podvod súvisiaci s dotáciami na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenie nepriaznivej situácie rómskej komunity v obci Prosačov. Informovala o tom krajská hovorkyňa Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

slovakia

left justify in out

Spolu s podvodom došlo aj k prečinom falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. Páchateľa polícia zatiaľ nekonkretizuje.

 

Páchateľ žiadal o dotáciu Ministerstvo vnútra (MV) SR, k žiadosti priložil výpis z uznesenia obecného zastupiteľstva. V uznesení malo byť schválené spolufinancovanie obce na projekte podpory sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia nepriaznivej situácie rómskej komunity v obci.

 

Medzi MV SR a Prosačovom bola následne uzatvorená zmluva o poskytnutí dotácie zo štátneho rozpočtu vo výške 9000 eur.

 

img

 

Zmluva bola podpísaná predstaviteľom obce a obci boli poskytnuté dohodnuté finančné prostriedky. Podľa polície sa však ukázalo, že uznesenie obecného zastupiteľstva obce priložené k žiadosti o dotáciu nebolo obecným zastupiteľstvom obce nikdy vydané a schválené.

 

Polícia vo Vranove nad Topľou vedie voči páchateľovi trestné stíhanie a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies