Boris Johnson má v boji o miesto britského premiéra jasný náskok

NETKY.SK • 28 Jún 2019, 07:16 • 2 min
Boris Johnson má v boji o miesto britského premiéra jasný náskok

LONDÝN - Boris Johnson je aj vo finále hlasovania o post lídra konzervatívcov a zároveň britského premiéra vo vedení pred svojím súperom Jeremym Huntom, a to aj napriek tomu, že sa médiá zamerali na jeho súkromný život.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky.

 

Výberu dvoch finálnych kandidátov na spomínaný post predchádzalo niekoľko kôl hlasovaní v rámci parlamentu, kde sa rozhodovalo medzi 10 členmi Konzervatívnej strany. K hlasovaniu muselo dôjsť nevyhnutne z dôvodu odstúpenia Theresy Mayovej zo svojho postu. Momentálne sa Hunt aj Johnson uchádzajú o 160-tisíc hlasov príslušníkov Konzervatívnej strany naprieč celou Britániou. Rozhodnúť by sa malo 23. júla.

 

img

 

Čo sa týka samotnej Konzervatívnej strany, tam má Johnson v súčasnosti 66-percentnú podporu, Hunt má len 30 percent. Tieto údaje vyplývajú z prieskumu stránky Conservative Home po vykonaní prieskumu so 1279 konzervatívcami.

 

img

 

Do politického boja však momentálne vstupujú aj informácie o súkromnom živote favorita Borisa Johnsona. Jeden z jeho susedov si totiž nahral hádku, ktorá sa odohrala medzi Johnsonom a jeho partnerkou, pričom záznam následne poskytol denníku The Guardian. Tieto okolnosti však jeho kampaň zjavne vôbec neovplyvnili. Väčšina členov strany ho totiž vníma tak, že si bude lepšie počínať v otázke brexitu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies