Nový zákon na Filipínach: Ak chceš zmaturovať, musíš zasadiť 10 stromov

NETKY.SK • 6 Jún 2019, 13:34 • 2 min
Nový zákon na Filipínach: Ak chceš zmaturovať, musíš zasadiť 10 stromov

Trochu zvláštny, no napriek tomu veľmi prospešný zákon, sa podarilo presadiť vláde na Filipínach.

slovakia

left justify in out

Základnú školu na Filipínach končí každý rok približne 12 miliónov detí, strednú školu asi 5 miliónov a vysokú školu takmer 500-tisíc študentov. Tradícia vysádzania stromov pri tejto významnej udalosti je už dlhé desaťročia zakorenená v miestnych tradíciách, no teraz sa ju podarilo zakotviť aj vo forme zákona, čím sa stáva povinnou.

 

img

 

Vďaka tomu by v krajine ročne malo pribudnúť 175 miliónov nových stromov. Takáto výsadba by sa mala realizovať v už existujúcich lesoch aj chránených parkoch. Využívať by sa mali všetky vhodné voľné plochy. Je samozrejmé, že nie každý zo zasadených stromov sa aj uchytí, no napriek tomu ide o pekné číslo v počte kusov novej zelene, ktorá by týmto spôsobom na Filipínach mala postupne pribúdať.

 

img

 

Vysádzanie stromov budú mať na starosti štátne agentúry, ministerstvo školstva aj ministerstvo životného prostredia. Dbať sa bude predovšetkým na to, aby sa na jednotlivé územia sadili stromy, ktoré sa tu aj bežne vyskytujú. Spomínané orgány budú zároveň dohliadať aj na to, ako sa stromom darí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies