Teplo dnes vystriedajú prudké dažde a búrky

NETKY.SK • 5 Jún 2019, 08:57 • 2 min
Teplo dnes vystriedajú prudké dažde a búrky

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydáva na dnes výstrahu prvého stupňa, hrozia nám totiž výdatné zrážky.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že sme ráno vstávali do slnečného a letného počasia, poobede sa to pravdepodobne zmení. Z tepla totiž môžu vznikať búrky a silné dažde, aj s krúpami. "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 85 km/h," uvádza SHMÚ.

 

img

 

Z dôvodu náhlych lejakov sa prechodne môžu zvyšovať aj hladiny vodných tokov. Vyskytnúť sa môžu aj iné povodňové úkazy, napríklad stekanie vody zo svahov, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.

 

img

 

Výstraha predbežne platí od 10.00 h na východnom Slovensku, na území stredného a západného Slovenska od 12.00 h. Vydaná je do 20.00 h.

 

Teploty však aj dnes ostávajú vysoké, dosiahnu 23 až 29 stupňov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies