City po oslavách anglického titulu musí už riešiť prvé problémy

NETKY.SK • 14 Máj 2019, 16:59 • 2 min
City po oslavách anglického titulu musí už riešiť prvé problémy

LONDÝN - Manchester City zvládol záver anglickej futbalovej ligy a vyhral trofej pred svojim najväčším tohtosezónnym rivalom FC Liverpool. Po oslavách však prišla vedeniu klubu správa, vďaka ktorej sa nový ročník pre anglickeho majstra nezačne podľa predstáv.

slovakia

left justify in out

Manchestru City hrozí za porušenie finančnej fair play zákaz štartu v jednom z nasledujúcich ročníkov Ligy majstrov.

Podľa informácií denníka New Times Times, Der Spiegel či spravodajského portálu BBC by vyšetrovacia komisia o treste pre klub mala rozhodnúť v najbližších dňoch. "Citizens" sa mali previniť tým, že v minulosti umelo navýšili výšku sponzorskej zmluvy. Už v minulosti UEFA klub potrestala za porušenie finančného fair play pokutou takmer 50 miliónov libier.

 

img

 

Vedenie čerstvého majstra Premier League prisľúbilo, že bude s vyšetrovateľmi spolupracovať, porušenie noriem ale odmietlo. Informácie zahraničných médií označilo za "účelový komplot proti klubu". Je nepravdepodobné, že by Manchester chýbal v novom ročníku LM 2019/2020, keďže sa proti rozhodnutiu môže odvolať až na medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies