Vláda vycestuje na rokovanie do Hanušoviec nad Topľou

NETKY.SK • 14 Máj 2019, 06:20 • 2 min
Vláda vycestuje na rokovanie do Hanušoviec nad Topľou

BRATISLAVA - Počas dnešného dňa sa uskutoční ďalšie z výjazdových rokovaní vlády v najmenej rozvinutých regiónoch Slovenska, konkrétne sa bude rokovať v Hanušovciach nad Topľou.

slovakia

left justify in out

Vláda by sa tu mala venovať tematike týkajúcej sa realizácie akčného plánu rozvoja okresu Vranov nad Topľou.

 

Počas rokovania by sa malo rozhodnúť o príspevku vo výške jeden milión eur, ktorý by bol samosprávam vyplatený do 30. júna. Najviac financií, 90.000 eur, by malo ísť na rekonštrukciu materskej školy na sídlisku Okulka vo Vranove nad Topľou. Na rekonštrukciu stolnotenisovej haly by mal vranovský stolnotenisový klub získať 70.000 eur.

 

img

 

Obnovu potrebuje aj dom smútku v Hanušovciach nad Topľou, kam by sa zo štátneho rozpočtu mala uvoľniť čiastka vo výške 67.000 eur. Rekonštrukcia mosta by zasa mala byť dotovaná sumou 20.000 eur. Obec Bystré by mala od vlády získať 53.000 eur na rekonštrukciu domu služieb, ktorý je sídlom sociálneho podniku. Po 25.000 by mali dostať obce Majerovce n výstavbu cesty k rodinným domom a Malá Domaša na dobudovanie parkovísk a ciest k novým obytným domom.

 

img

 

Podobné projekty zamerané na výstavbu chodníkov a cestných komunikácií sa týkajú viacerých miest a obcí v danom regióne. Peniaze však poputujú aj na rekonštrukciu kultúrnych domov a podporu cirkví, športových klubov a rôznych zväzov. Vláda by mala podporiť celkovo 64 projektov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies