Telekom stále pracuje na odstránení výpadku, časť problému už vraj odstránil

NETKY.SK • 10 Máj 2019, 16:47 • 2 min
Telekom stále pracuje na odstránení výpadku, časť problému už vraj odstránil

BRATISLAVA - Telekom má na Slovensku v priebehu dneška veľký výpadok, na ktorý upozorňujú aj nahnevaní zákazníci na jeho stránke na Facebooku.

slovakia

left justify in out

Po dopoludňajšom výpadku služieb Telekomu sa začínajú siete slovenského operátora vracať do prevádzky. To uviedol hovorca Slovak Telekomu Michal Korec.

 

„Po analýze problému začínajú približne od 14.00 h nabiehať na naše mobilné siete prví zákazníci a obnovujú sa im hlasové i dátové služby,“ spresnil Korec.

 

Služby nakoniec stále nefungujú a výpadok sa natiahol už na 4 hodiny. Situáciu priebežne sledujeme a samozrejme pri akejkoľvek novinke ťa budeme informovať.

 

Niektorí používatelia na Facebooku hlásia, že sa im služby opätovne obnovili, no pravdepodobne sa nejedná o celoplošnú opravu problému, ale len o čiastočnú funkčnosť. Zákazníkom zrejme nefunkčné služby postupne nabehnú do normálneho režimu.

 

Ako ďalej uviedol, spätná registrácia sa uskutočňuje po vlnách, čo znamená, že nie všetkým zákazníkom bude telefonovanie ešte fungovať.

 

Výpadok sa začal v piatok doobeda, keď sa viacerým zákazníkom nedalo dovolať a využívať služby mobilného internetu. Dôvodom výpadku mal byť podľa hovorcu technický problém na komponente, ktorý prepája hovory v sieti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies