Premiér Peter Pellegrini pozve Donalda Trumpa na Slovensko

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 17:39 • 2 min
Premiér Peter Pellegrini pozve Donalda Trumpa na Slovensko

BRATISLAVA - Slovenský premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) pozve amerického prezidenta Donalda Trumpa na Slovensko v piatok počas ich stretnutia vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Termín návštevy ponecháva na americkej administratíve. Pellegrini to uviedol pre médiá počas prebiehajúcej návštevy Spojených štátov. Odmietol, že by v súčasnosti prebiehali prípravy na Trumpovu návštevu v SR.

 

"Je úplne samozrejmé a patrí sa, aby som počas rokovania s prezidentom pozval prezidenta na návštevu SR. Bude to pozvanie všeobecné, neviažuce sa na konkrétny dátum. Samozrejme, by bolo pre nás veľkou cťou, ak by sme ho mohli hostiť pri nejakej významnej príležitosti, ale to pozvanie, ktoré mu budem adresovať, je všeobecné a bude záležať už len na americkej strane, kedy, ak vôbec, nejaký termín svojej cesty na SR nájde," reagoval premiér na medializované správy, že americký prezident by mal navštíviť Slovensko v auguste.

 

Momentálne podľa neho neprebiehajú prípravy na návštevu prezidenta Spojených štátov a informácia predbieha reálnu skutočnosť.

 

"Konkrétne, ani len predprípravné fázy ohľadne návštevy amerického prezidenta v SR zatiaľ neprebehli a uvidíme, ako americká strana zareaguje zajtra na pozvanie navštíviť SR," uzavrel.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies