Boston v noci nastúpil na horúcom ľade v Columbuse, Colorado nestačilo na San Jose

NETKY.SK • 1 Máj 2019, 15:10 • 2 min
Boston v noci nastúpil na horúcom ľade v Columbuse, Colorado nestačilo na San Jose

NEW YORK - Semifinálová séria východnej konferencie NHL medzi Bruins a Blue Jackets bola pred nočným zápasom vyrovnaná. Po dvoch dueloch v Bostone sa teraz tímy sťahovali do Columbusu.

slovakia

left justify in out

Boston v noci nezvládol napínavý duel s domácimi Blue Jackezs a podľahol im pomerom 1:2. Rovnaký stav je aj po treťom zápse série. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral 20:52 minút, na domácu bránku vyslal jednu strelu a zblokoval súperových šesť. Slovenský obranca si pripísal aj jeden plusový bod.

 

img

 

Blue Jackets viedli po góloch Boona Jennera a Matta Duchena 2:0, hosťom sa podarilo už iba znížiť na konci druhej tretiny zásluhou Jakea DeBruska. Oporou domáceho tímu bol brankár Sergej Bobrovskij, ktorý zneškodnil 36 striel súpera. V bránke "medveďov" dostal prednosť opäť pred našim jarom Halákom fínsky reprezentant Tukka Rask, ktorý predviedol 32 úspešných zákrokov. Bobrovskij sa blysol najmä v tretej tretine, v ktorej mal 15 úspešných zákrokov. Diváci často skandovali jeho meno. "Fanúšikovia boli úžasní, mali sme skvelú podporu. Je to pre nás veľké víťazstvo," povedal ruský brankár pre nhl.com.

 

 

 

V treťom súboji semifinále Západnej konferencie uspelo San Jose na ľade Colorada 4:2 a v sérii vedie podobne ako Columbus nad Boston, teda 2:1 na zápasy. Hrdinom stretnutia bol útočník Sharks Logan Couture, ktorý sa blysol hetrikom. "Nebudem klamať, že to nič neznamená, je to samozrejme skvelé," uviedol Couture. Center San Jose vedie s 9 gólmi tabuľku strelcov v play off. Couturovi na dva góly prihral Gustav Nyquist. Švédsky útočník sa vrátil k tímu len pár hodín pred zápasom, pretože bol so svojou manželkou, ktorá rodila v Detroite. Narodenie dcérky Charlotte oslávil dvoma bodmi za asistencie.

 

 

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie - 3. zápas:

COLUMBUS BLUE JACKETS - BOSTON BRUINS 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 19. Jenner (Nash, Harrington), 33. Duchene (Foligno, Atkinson) - 40. DeBrusk (Krejčí, Kuhlman). Brankári: Bobrovskij - Rask.

/stav série: 2:1/

 

semifinále Západnej konferencie - 3. zápas:

COLORADO AVALANCHE - SAN JOSE SHARKS 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Góly: 36. MacKinnon (Cole), 52. Nieto (Girard, Makar) - 16. Couture (Nyquist, Meier), 20. Meier, 53. Couture (Nyquist), 60. Couture (M. Karlsson). Brankári: Grubauer - Jones.

/stav série: 1:2/

 

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 20:52 0 0 0 +1 1 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies