Netflix spracuje príbeh thajských futbalistov uväznených v jaskyni

NETKY.SK • 1 Máj 2019, 11:33 • 2 min
Netflix spracuje príbeh thajských futbalistov uväznených v jaskyni

BRATISLAVA - O 12 mladých hráčoch thajského futbalového tímu a ich trénerovi, ktorí uviazli na viac než dva týždne v zatopenej jaskyni, vznikne miniséria.

slovakia

left justify in out

Práva na toto natáčanie si zabezpečila spoločnosť Netflix. Futbalisti sa dostali na titulné stránky svetových novín, keď v júni 2018 uviazli v jaskyni na viac než dva týždne. Pripravovanú minisériu o nich budú režírovať filmári Jon M. Chu a Nattawut "Baz" Poonpiriya. „Príbeh kombinuje veľa jedinečných miestnych a univerzálnych tém, ktoré spojili ľudí v celom svete,“ uviedla zástupkyňa Netflixu Erika Northová.

 

img

Dvanásť chlapcov vošlo spolu so svojím trénerom 23. júna minulého roku po futbalovom tréningu do jaskyne Tham Luang, monzúnové dažde však rýchlo zatopili chodby a znemožnili im dostať sa von. O desať dní neskôr ich našli britskí potápači. Riskantná záchranná operácia, ktorá sa skončila 10. júla, trvala tri dni. Chlapcov a ich trénera museli postupne jedného po druhom previesť zložitým jaskynným systémom vrátane chodieb, ktoré boli až po strop zaplavené vodou. Na tento účel sa chlapci predtým učili základy potápania, hoci s ním dovtedy nemali žiadne skúsenosti.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies