Špargľa zapečená s morčacím mäsom

NETKY.SK • 27 Apríl 2019, 15:00 • 2 min
Špargľa zapečená s morčacím mäsom

BRATISLAVA - Špargľa je síce náročná na pestovanie, no je zdravá a veľmi chutná. V kuchyni si ju viete pripraviť na milión spôsobov. Vyskúšate už tento víkend?

slovakia

left justify in out

Suroviny:

600 g bielej špargle, 6 väčších zemiakov, 300 g morčacích pŕs, 2 vajcia, 200 ml smotany na varenie, 1 lyžicu hladkej múky, 50 g strúhaného syra, 1 lyžicu čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie zapekacej misy

 

Postup:

Špargľu očistíme, umyjeme a vložíme do hrnca s mierne osolenou vodou. Varíme 3 minúty a scedíme. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska, rozložíme na dno vymastenej a vysypanej zapekacej misy. Mierne osolíme. Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky alebo na pásiky. Rozložíme na vrstvu zemiakov. Osolíme a okoreníme. Scedenú špargľu poukladáme na mäso. Vajcia rozmiešame s múkou, so smotanou a syrom. Pridáme nasekaný kôpor a nalejeme na špargľu. Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Potom misu odokryjeme a pečieme ešte asi 15 minút.

 

Prajeme dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies