V oblasti izraelsko-palestínskeho konfliktu je potrebné dvojštátne riešenie

NETKY.SK • 15 Apríl 2019, 17:06 • 2 min
V oblasti izraelsko-palestínskeho konfliktu je potrebné dvojštátne riešenie

BERLÍN - Z víťazstva v parlamentných voľbách, ktoré sa konali v Izraeli počas minulého týždňa, sa tešil úradujúci premiér krajiny Benjamin Netanjahu. K tomuto víťazstvu mu počas dnešného dňa zablahoželala aj nemecká kancelárka Angela Merkelová.

slovakia

left justify in out

Šéfka nemeckej vlády okrem iného vzdvihla aj potrebnú spoluprácu v oblasti izraelsko-palestínskeho konfliktu. V tejto oblasti preto nemá absolútne žiadny problém pracovať v úzkom a dôvernom vzťahu. 

 

img

 

Netanjahu sa vo svojej predvolebnej kampani vyjadril aj ohľadom anexie niektorých častí okupovaného Predjordánska. To by samozrejme znamenalo koniec všetkým nádejám na vytvorenie palestínskeho štátneho útvaru. Podľa sprvodajskej agentúry AP išlo z jeho strany o "zúfalý pokus" osloviť svoju pravicovú voličskú základňu, hoci sa v minulosti zdržal plnenia podobných sľubov. Pokiaľ by ale teraz postupoval naozaj v súlade so svojimi vyjadreniami, znamenalo by to "dramatický vývoj".

 

img

 

Izraelský prezident Reuven Rivlin začal viesť v pondelok konzultácie s predsedami všetkých politických strán, ktoré sa v minulotýždňových predčasných voľbách dostali do parlamentu. Od politikov si vypočuje návrhy, koho by mal poveriť zostavením vlády. Očakáva sa, že tieto konzultácie budú len formalitou a zostavením vlády bude opäť poverený Netanjahu. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies