Slavia aj so Stochom v zostave išla na maximum, Londýnčanov poriadne potrápila

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 10:53 • 2 min
Slavia aj so Stochom v zostave išla na maximum, Londýnčanov poriadne potrápila

BRATISLAVA - Futbalisti Slavie Praha prehrali na vlastnom ihrisku vo štvrtkovom prvom stretnutí štvrťfinále Európskej ligy s FC Chelsea 0:1. Domáci robili favoritovi ťažkosti, ale kapitulovali, keď v 86. minúte skóroval Marcos Alonso. V drese Slavie hral do 64. minúty slovenský reprezentant Miroslav Stoch.

slovakia

left justify in out

"Verili sme, že môžeme Chelsea obrať o výhru, takže sme sklamaní. Hráči dali do zápasu všetko, ukázali svoju kvalitu, obrovskú snahu a nasadenie. Žiaľ, skončilo sa to najhorším možným výsledkom - prehrou a bez streleného gólu," vyjadril sa po zápase sklamaný tréner Pražanov Jindřich Trpišovský. Jeho zverenci si vypracovali viacero nádejných gólových príležitostí, žiadnu však nepremenili.

 

 

"Chýbala nám kvalita v posledných 25 metroch pred bránkou súpera. Tam sme sa pripravili o niektoré sľubné šance. Súper vo dvoch z nich trafil brvno a následne dal aj krásny gól. Chelsea dosť podržal aj brankár Kepa Arizzabalaga," dodal Trpišovský, ktorého zverenci ani v nadstavenom čase nedosiahli vyrovnávajúci gól.

České mužstvo zatiaľ naposledy zdolalo klub z Anglicka ešte v sezóne 1999/2000, keď si vo štvrťfinále Pohára UEFA (predchodca EL, pozn.) práve Slavia doma poradila s Leedsom United 2:1 (v dvojzápase však uspeli Angličania so skóre 4:2). Hráčov Slavie aktuálne proti Chelsea mrzel najmä spôsob, akým v posledných minútach inkasovali a nezvrátili túto kliatbu. Obrana si nepostrážila nábeh spomenutého Marcosa Alonsa, ktorý sa mohol domáceho gólmana aj opýtať, kam má umiestniť hlavičku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

📸 Po prvním poločase hraje Slavia s Chelsea 0:0. #slache 📸 @fotomaly.cz

Príspevok, ktorý zdieľa SK Slavia Praha (@slaviapraha),

 

"Je to sklamanie, pretože sme si počínali dobre a v poslednej minúte dostaneme takýto gól. Je to pre nás ťažké, ale taký je futbal," hodnotil obranca Slavie Simon Deli pre oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA). Napriek nepriaznivému rezultátu v Prahe veria, že ďalší zázrak po vyradení FC Sevilla v osemfinále sa môže zopakovať aj proti Chelsea na Stamford Bridge. "Verím, že budeme schopní v Londýne dať gól, ale nesmieme urobiť takú chybu ako v závere prvého zápasu," skonštatoval Trpišovský.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies