EÚ rozhodla o predĺžení sankcií pre Irán

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 13:19 • 2 min
EÚ rozhodla o predĺžení sankcií pre Irán

LUXEMBURG - Počas dnešného dňa Európska únia predĺžila reštriktívne opatrenia voči Iránu, ktorými reaguje na vážne porušovanie ľudských práv v krajine.

slovakia

left justify in out

Rozhodla tak Rada EÚ pre zahraničné veci v Luxemburgu v rámci svojho zasadnutia. V praxi to znamená, že sankcie voči Iránu sa predĺžia až do 13. apríla 2020.

 

img

 

Jedná s o sankcie, v rámci ktorých je zakázané vycestovať do krajín EÚ a takisto zmrazenie aktív 82 osobám a jednej spoločnosti. Rovnako to platí aj pre európske krajiny, ktoré svoj tovar vyvážajú do Iránu, a mohol by sa dať použiť na zariadenia podporujúce sledovanie telekomunikačných kanálov. 

 

img

 

Tento druh sankčných opatrení prvýkrát zaviedli v roku 2011 a diplomati EÚ každý rok rozhodujú o jeho rozšírení. Posledná aktualizácia bola prijatá dňa 12. apríla 2018 s platnosťou do 13. apríla 2019.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies