Témou diskusií s predstaviteľmi OECD v Bratislave bude digitalizácia a inovácie

NETKY.SK • 1 Apríl 2019, 23:48 • 2 min
Témou diskusií s predstaviteľmi OECD v Bratislave bude digitalizácia a inovácie

BRATISLAVA - Generálny tajomník Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Ángel Gurría navštívi v dňoch 2. až 4. apríla Bratislavu.

slovakia

left justify in out

Cieľom programu počas jeho návštevy je predstaviť Slovensko ako relevantného hráča v oblasti digitalizácie a inovácií. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

 

"Program, ktorý vznikal v spolupráci s Ministerstvom financií (MF) SR a Stálou misiou SR pri OECD v Paríži, je spojený s konzultáciami GT OECD a poradných výborov OECD pre biznis a odborové zväzy (TUAC a BIAC)," priblížil rezort diplomacie s tým, že sa ich po prvý raz zúčastnia aj veľvyslanci.

 

V rámci príprav slovenského predsedníctva na májovom zasadnutí Rady OECD v Paríži príde s Gurríom na Slovensko aj 39 stálych predstaviteľov členských krajín OECD a zástupcov Sekretariátu OECD.

 

Konzultácie súvisia s témou slovenského predsedníctva v Rade OECD - Využitie digitálnej transformácie pre udržateľný rozvoj: príležitosti a výzvy. Rezort ich vníma ako súčasť prípravných krokov zasadnutia Rady OECD na ministerskej úrovni. Ako doplnil, zúčastnia sa ich aj podpredseda vlády pre investície a inovácie Richard Raši (Smer-SD), ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) a minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD).

 

 

Predsedníctvo v Rade OECD považuje ministerstvo zahraničných vecí za príležitosť pre zviditeľnenie ekonomického potenciálu Slovenska v rámci zoskupenia ekonomicky najvyspelejších krajín sveta.

 

"Zároveň ide o prvé predsedníctvo krajiny zo stredoeurópskeho regiónu, ktorá povedie ministerské zasadnutie 36 členských krajín OECD," zdôraznilo ministerstvo.

 

Predsedníctvo podľa slov rezortu tematicky nadviaže na závery Digitálneho summitu, na ktorom predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) predstavil pojem tzv. digitálneho humanizmu.

 

"Aktuálna téma digitalizácie a digitálnej transformácie dáva Slovensku možnosť udávať takt v diskusii najvýznamnejších hráčov v tejto oblasti. Budúci rok tak symbolicky vyhodnotíme nielen úspechy nášho 20-ročného pôsobenia v rámci organizácie, ale aj nášho predsedníctva v tejto organizácii," uzavrelo MZVaEZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies