Venezuelská vláda stopla Guaidá, sem sa 15 rokov nedostane

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 07:40 • 2 min
Venezuelská vláda stopla Guaidá, sem sa 15 rokov nedostane

CARACAS - Na základe nariadenia venezuelskej vlády nebude môcť súčasný opozičný líder Juan Guaidó 15 rokov zastávať verejnú funkciu.

slovakia

left justify in out

Venezuela sa momentálne zmieta v masívnej kríze, na ktorej má podľa mnohých vládnych predstaviteľov podiel najmä vláda súčasného prezidenta Nicolása Madura. Proti nemu sa postavil Juan Guaidó, ktorý sa vyhlási za dočasného prezidenta. Vláda sa však teraz postavila proti nemu a na 15 rokov mu oficiálne zakázala zastávať akúkoľvek verejnú funkciu. Rozhodol o tom Najvyšší kontrolný úrad Venezuely

 

img

 

Šéf úradu, Elvis Amoros, sa vyjadril, že Guaidó 91-krát opustil krajinu bez príslušných povolení, vykonával úlohy, v rámci ktorých nemal žiadne kompetencie a podnecoval zahraničné vlády, aby škodili Venezuele. Okrem toho sa vraj našli aj finančné nejasnosti v jeho záznamoch. Opozičný líder však všetky spomenuté obvinenia jednoznačne odmietol a s protestami proti Madurovi skončiť neplánuje.

 

img

 

Medzitým prišli do Venezuely ruskí vojaci. Už 23. marca v Caracase pristáli dve lietadlá ruských vzdušných síl s takmer 100 vojakmi. Moskva oznámila, že tam ostanú tak dlho, ako to bude potrebné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies