Život mu zachránili dve minúty: Muž nestihol etiópske lietadlo

NETKY.SK • 11 Marec 2019, 19:28 • 2 min
Život mu zachránili dve minúty: Muž nestihol etiópske lietadlo

Mal byť na palube lietadla Boeing 737 etiópskej spoločnosti Ethiopian Airlines, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo v Etiópii a nikto zo 157 ľudí na palube neprežil.

slovakia

left justify in out

Grék Antonis Mavropoulos však meškal a do lietadla sa nedostal. Od skorého príchodu ho pritom delili iba dve minúty, informuje server MSN.

 

K nástupnej bráne dobehol Mavropoulos dve minúty po tom, čo ju letiskový personál uzavrel a nikoho už na palubu nepustil.

 

"Bol som naozaj naštvaný, nikto mi nechcel pomôcť sa do lietadla dostať," uviedol muž, ktorý cestoval do Nairobi na každoročný summit OSN pre životné prostredie.

 

 

Vzhľadom k tomu, že Mavropoulos mal batožinu z predchádzajúceho letu pri sebe, nikto už na neho nečakal a pravdepodobne svoju rolu zohrala aj striktnosť letiskového personálu.

 

Lietadlo Etiópskych aerolínií havarovalo krátko po štarte do Nairobi: Anton Hrnko prišiel o manželku a dve deti!

 

"Videl som nastupovať posledných cestujúcich predo mnou, ale mňa už do lietadla nepustili," popísal situáciu šťastný muž.

 

Podrobil sa aj výsluchu


Potom, čo lietadlo odletelo, zarezervoval si ďalšiu letenku na neskorší čas, namiesto cesty do Nairobi bol však vo všetkej slušnosti vyzvaný, aby sa podrobil výsluchu.

 

img

Na archívnej snímke z 4. októbra 2017 nové lietadlo Boeing 737 Max 8 na sigapurskom letisku. Zdroj: TASR

 

"Bol som jediný pasažier, ktorý do lietadla nenastúpil. Najskôr mohlo vzniknúť podozrenie, či s pádom lietadla nemám niečo spoločné, čo sa po chvíli samozrejme vylúčilo a bol som prepustený," popisoval svoje šťastie.

 

img

Pracovníci sa zhromažďujú na mieste nehody lietadla Etiópskych aerolínií, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo krátko po štarte z letiska v Addis Abebe, pri meste Bishoftu, 50 km južne od Addis Abeby. Zdroj: TASR

 

"Najskôr som tomu vôbec nemohol uveriť, podlomili sa mi kolená. Potom som ihneď písal smsky rodine a kamarátom, že som to nestihol a som v poriadku. Mal som neuveriteľné šťastie, napriek tomu súcitím s rodinami všetkých pozostalých," dodal Grék.

 

Boeing 737 etiópskej spoločnosti Ethiopian Airlines havaroval pri lete z etiópskeho hlavného mesta Addis Abeba do mesta Nairobi. Na palube bolo 149 cestujúcich a osem členov posádky. Nikto neprežil.

 

img

Na snímke portréty siedmich členov posádky lietadla Etiópskych aerolínií počas smútočnej spomienky v Addis Abebe 11. marca 2019. Zdroj: TASR

 

Podľa informácií webu Flightglobal sa jednalo o nové lietadlo 737-8 MAX, ktoré aerolinky dostali v novembri minulého roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies