Thajská premiérka priznala, že jej vláda povodne nezvláda

NETKY.SK • 20 Október 2011, 01:08 • 2 min
Thajská premiérka priznala, že jej vláda povodne nezvláda

Thajská premiérka priznala, že jej vláda povodne nezvláda

slovakia

left justify in out

img

Nová thajská premiérka Jinglak Šinavatrová dnes priznala, že povodňová kríza ochromila jej vládu. 
V emocionálnom vystúpení na tlačovej konferencii prosila médiá o zľutovanie a občanov o solidárnosť v boji s neustávajúcimi povodňami, napísala agentúra AP.
Predsedníčka thajskej vlády povedala, že jej vláda robí všetko, čo je v jej silách, a pokúša sa hovoriť o hrozbe vody otvorene a čestne. 
Prieskum verejnej mienky tento týždeň ukázal, že 87 percent verejnosti nedôveruje vládnemu krízovému centru pre riešenie povodní. Protichodné správy Šinavatrovej vlády o tom, či voda zaleje aj hlavné mesto, obyvateľov metropoly s 12 miliónmi obyvateľov zmiatli.
Mestská správa Bangkoku vyzvala obyvateľov siedmich severných mestských častí, aby presťahovali svoj majetok na bezpečné miesto. Varovanie vydali niekoľko dní po tom, ako niektorí úradníci naznačili, že najhoršia hrozba mestu sa minula.
Bangkok uchránili pred najhoršími povodňami po monzúnových dažďoch za niekoľko desaťročí protipovodňové bariéry. Voda zaplavila 25 zo 77 provincií a o život pripravila približne 300 ľudí. Zničených alebo poškodených bolo 800.000 domov, tisíce ľudí sú v evakuačných centrách a škody prevýšili tri miliardy dolárov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies