Vzťahy medzi USA a Britániou budú podľa amerického veľvyslanca prekvitať aj po prípadnom Brexite

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 15:27 • 2 min
Vzťahy medzi USA a Britániou budú podľa amerického veľvyslanca prekvitať aj po prípadnom Brexite

LONDÝN - Americký veľvyslanec v Británii Woody Johnson sa počas dnešného dňa vyjadril, že vzťahy Veľkej Británie so Spojenými štátmi sú momentálne dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Navyše zdôraznil, že po odchode Británie z EÚ bude spolupráca prekvitať. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Johnson dodal, že šance na dosiahnutie budúcej dohody medzi dvoma krajinami by nemali byť ohrozené falošnými obavami ohľadom praktík v americkom agrosektore. Tie podľa jeho slov z veľkej časti šíri najmä Európska únia s cieľom vytvoriť bariéry na dodávku amerických poľnohospodárskych produktov.

 

img

 

"Som presvedčený, že akúkoľvek cestu si vyberiete, vzťahy medzi nami budú pokračovať a prekvitať," vyjadril sa americký veľvyslanec pre televíznu stanicu BBC na adresu Veľkej Británie.

 

 

"Bez ohľadu na situáciu viem, že naše dve krajiny musia v tomto slobodnom svete držať spolu. Vonku je množstvo nástrah, a preto sú naše vzťahy teraz oveľa dôležitejší ako kedykoľvek predtým, bez ohľadu na to, čo sa stane s brexitom," odpovedal na otázku, či sa jeho predchádzajúce vyjadrenia vzťahujú aj na prípad brexitu bez dohody.

 

img

 

Či americký prezident Donald Trump navštívi Britániu pri príležitosti 75. výročia vylodenia Spojencov v Normandii počas druhej svetovej vojny, to žiaľ Johnson potvrdiť nevedel. Dodal však, že Trump prechováva určitú dávku náklonnosti k tejto krajine, ktorá je zhodou náhod aj rodiskom jeho matky. Oficiálnu návštevu Británie absolvoval americký prezident naposledy v júli minulého roku.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies