Milovníčka zvierat Soňa Skoncová hovorí od srdca

NETKY.SK • 5 Marec 2019, 13:10 • 2 min
Milovníčka zvierat Soňa Skoncová hovorí od srdca

BRATISLAVA - Moderátorka a modelka Soňa Skoncová bola sklamaná z toho, že si nemohla zobrať do kaviarne svojho psíka Lolku. O tom informovala pohoršene na svojej sociálnej sieti Instagram.

slovakia

left justify in out

Ak sa vyberiete so psom do reštaurácie, mali by ste myslieť na to, že aj pre zvieratá platia určité pravidlá. Podľa našich zákonov majú zvieratá vo všetkých reštauráciách a kaviarňach stopku. 

 

 

Zákazník so psom v reštaurácii, aj keď len malým, porušuje zákon o ochrane verejného zdravia. Jednoduchším riešením sú letné terasy, pri ktorých sú úrady vraj ochotné prižmúriť oči. 

 

Nezmyselný zákaz? Po novom do reštauračných zariadení váš štvornohý miláčik nesmie

 

V súčasnosti veľa ľudí vlastní domáce zviera, najčastejšie mačku alebo psa. Mnohí ho považujú za ďalšieho člena rodiny, ktorého so sebou berú všade, kam idú. Na návštevy k blízkym, na rodinné výlety a podobne. Podľa slovenských predpisov však vstup s domácim zvieraťom nie je dovolený na všetky miesta. 

 

Existuje len jedna výnimka zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, podľa ktorej môže do gastronomického zariadenia vstúpiť človek aj so zvieraťom. Ak ide o priestory určené na konzumáciu stravy (teda nie priestory určené na prípravu stravy), môžu do týchto priestorov vstupovať osoby so zdravotným postihnutím aj v sprievode psa so špeciálnym výcvikom (napríklad ľudia so zrakovým postihnutím).

 

Psíka musíte nechať pred reštauráciou?

 

Vo videu informuje o tom, aký nezmyselný tento zákon je. Veď len nedávno (od 1.9.2018) sa viac na Slovensku nepovažuje zviera za vec, ale bude v zákone definované predovšetkým ako živý tvor, cítiaca bytosť.

 

Zviera už nemá byť vecou, psy musia byť čipované

 

Psík Soni Skoncovej s ňou nemohol do reštauračného zariadenia. Následne na to reagovala na svojom Instagrame.

 
 

Soňa miluje zvieratá spolupracuje tiež s organizáciou Pes v núdzi, ktorá s ňou natočila edukačné video o tom, čo urobiť, ak na ulici, na diaľnici či v lese nájdete opusteného psíka. Možností je niekoľko, najmä však - nezostaňte ľahostajní!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies