Začalo to ako projekt košických gymnazistov, teraz ide o skvelý EKO biznis

NETKY.SK • 1 Marec 2019, 12:13 • 2 min
Začalo to ako projekt košických gymnazistov, teraz ide o skvelý EKO biznis

Súčasná mladá generácia je nádejou našej planéty.

slovakia

left justify in out

Ako sa zvykne hovoriť, deti máme na to, aby sme sa od nich učili. A veru, niečo pravdy na tom určite bude. Mladá generácia narodená do neľahkej doby, akú im tu zanechali rodičia a prarodičia, je momentálne tou, ktorá by sa mala významne pričiniť o zvrátenie situácie v oblasti stavu životného prostredia. Sú to práve oni, kto svojím entuziazmom a chuťou vyvíjajú stále novú snahu v aplikáciu prospešných zmien do našej spoločnosti. Takým príkladom sú aj študenti z košického gymnázia.

 

Skupinka mladých a nádejných ľudí sa zapojila do projektu JA Slovensko, ktorý by mal teenagerov naučiť, ako funguje trh a podnikanie. V rámci neho si študenti vytvoria vlastnú firmu a snažia sa ju presadiť. Košičanom sa to podarilo vskutku vzorovo. Pokračovať chcú i po skončení projektu.

 

Samozrejme, na začiatku každého podnikania musí byť dobrý a perspektívny nápad. Gymnazisti sa zamerali na aktuálnu tému boja s plastovým odpadom, pričom vychádzali z vlastného, školského, prostredia. Tu sa každoročne produkujú tony plastových obalov na učebnice a zošity, ktoré často nevydržia ani pol roka, pričom následne končia v koši. A myšlienka bola na svete. Začala sa výroba obalov na knihy z ekologického ľanu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JE TO TU!.........Dnes nastal pre našu firmu deň D. S hrdosťou Vám predstavujeme nápad, ktorý už nie je len nápadom! Stal sa našou víziou a smerom, ktorým sme sa ako firma rozhodli uberať, pretože na každom vynechaní záleží! S radosťou Vám predstavujeme ekologické ľanové obaly, ktoré budú chrániť nie len vaše zošity a knihy, ale aj našu krásnu planétu. Veríme, že naše 100% prírodné obaly potešia duše nie len ekologicky zmýšľajúcich ľudí, ale ukážu cestu aj tým, ktorí to doteraz tak nevnímali a v neposlednom rade, pohladia Vaše srdcia svojím jedinečným dizajnom a unikátnym vzhľadom. Veríme, že aj malá kvapka v mori môže zmeniť oceán. Stačí len vytrvať!!! 😊🌎📚💡 #yoma#produkt#ľanoveobaly#YourOmissionMatters

Príspevok, ktorý zdieľa YOMA (@yoma_gympos),

S realizáciou nápadu im pomáhali nielen pedagógovia, ale aj rodičia. Netrvalo dlho a skromný projekt sa zmenil na vyhľadávaný artikel, ktorému sa v predaji skutočne dobre darí. Napriek tomu, že ručne šité obaly z ľanu sú drahšie ako tie bežné plastové, je po nich veľký dopyt. A práve tento úspech produktu podnietil študentov, aby vo svojom podnikaní pokračovali aj po nevyhnutnom skončení projektu.

 

Takéto nápady by sa rozhodne mali podporovať, aby sa dostali do povedomia čo najväčšieho okruhu ľudí. Preto šikovným Košičanom zo srdca držíme palce!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Neviete sa už aj vy dočkať svojho ľanového obalu? 📚😊🌎 #comingsoon#youromissionmatters#yoma

Príspevok, ktorý zdieľa YOMA (@yoma_gympos),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies