Napätie medzi Indiou a Pakistanom sa podpísalo pod rušenie letov viacerých aerolínií

NETKY.SK • 28 Február 2019, 06:59 • 2 min
Napätie medzi Indiou a Pakistanom sa podpísalo pod rušenie letov viacerých aerolínií

BANGKOK - Ázijské letecké spoločnosti pozastavili v dôsledku eskalácie napätia medzi Pakistanom a Indiou o rozdelený región Kašmír množstvo letov.

slovakia

left justify in out

Letecká spoločnosť Thai Airways informovala o pozastavení všetkých letov v stredu večer a štvrtok ráno na trase z a do Európy a to až do nájdenia náhradnej trasy. Lety rušia alebo presmerovávajú aj ďalšie aerolínie. Incident pravdepodobne ovplyvní prevádzku viacerých letísk v juhovýchodnej Ázii.

 

img

 

Pakistanská armáda oznámila, že indické bojové lietadlá prekročili v stredu kontrolnú líniu medzi územím Kašmíru pod správou Indie a Pakistanu. Stroje zostrelili pakistanské vzdušné sily, ktoré hovoria aj o zadržaní indického pilota.

 

img

 

Obe krajiny následne v stredu večer uzavreli svoje vzdušné cesty a pozastavili komerčné lety. India o niekoľko hodín neskôr prevádzku komerčných letov na všetkých svojich letiskách obnovila.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies