Šéf slovenskej diplomacie rokoval s generálnym tajomníkom Rady Európy

NETKY.SK • 27 Február 2019, 19:28 • 2 min
Šéf slovenskej diplomacie rokoval s generálnym tajomníkom Rady Európy

ŠTRASBURG - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák vystúpil v stredu v pozícii úradujúceho predsedu Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) vo Výbore zástupcov ministrov Rady Európy v Štrasburgu. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ).

slovakia

left justify in out

Na zasadnutí tohto výkonného orgánu Lajčák predstavil priority slovenského predsedníctva v OBSE, medzi ktoré patria prevencia konfliktov, bezpečná budúcnosť a efektívny multilateralizmus. Zároveň zdôraznil, že v centre pozornosti slovenského predsedníctva sú ľudia bezprostredne zasiahnutí konfliktmi. Minister sa v diskusii s predstaviteľmi členských štátov Rady Európy venoval aktuálnej politickej situácii v regióne OBSE a možnostiam ďalšieho rozvoja spolupráce medzi OBSE a Radou Európy.

 

img

 

Šéf slovenskej diplomacie rokoval aj s generálnym tajomníkom Rady Európy Thorbjörnom Jaglandom o aktuálnej situácii v Rade Európy a v jej Parlamentnom zhromaždení. Na tento rok pripadá 70. výročie vzniku tejto najstaršej paneurópskej politickej organizácie.

 

img

 

Partneri sa zhodli na potrebe nájdenia politického riešenia na zachovanie celoeurópskeho charakteru organizácie, aby ochrana a rozvoj ľudských práv, demokracie a právneho štátu boli i naďalej na prospech všetkých 840 miliónov obyvateľov žijúcich v 47 členských štátoch Rady Európy, dodal tlačový odbor MZVaEZ SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies