FOTO + VIDEO Neuveriteľné, túto tašku môžete aj vypiť! Vymysleli revolučnú náhradu plastu

NETKY.SK • 27 Február 2019, 10:56 • 2 min
FOTO + VIDEO Neuveriteľné, túto tašku môžete aj vypiť! Vymysleli revolučnú náhradu plastu

Časy sa menia. Dúfajme, že čoskoro dáme plastom definitívne zbohom.

slovakia

left justify in out

O jednom z najväčších ekologických problémov, plastovom odpade, sa neprestáva hovoriť. Štáty, najrôznejšie inštitúcie a organizácie robia osvetu, učia ľudí separovať a minimalizovať používanie plastov. To si však vyžaduje disciplinovanosť jednotlivca, čo sa v globálnom meradle dosahuje mimoriadne ťažko.

 

 

Najmä v menej rozvinutých krajinách je to naozaj náročné. Napríklad Indonézia patrí k miestam s najväčším zamorením plastami na Zemi. A práve tu sa zomkla skupina aktivistov a rozhodli sa vytvoriť aj pre menej uvedomelých ľudí „schodnejšiu cestu“. Vymysleli totiž špeciálny materiál, z ktorého vyrábajú takmer všetky produkty, na aké sme zvyknutí v tradičnom plastovom prevedení. Rozdiel je však tom, že ak sa takýto „plast“ aj ocitne v prírode či vode, bleskovo sa rozpustí a nezanechá po sebe žiadne škodliviny.

 

 

Ako je to možné? Spoločnosť Avani Eco sídliaca na Bali sa začala venovať výrobe plastových tašiek, vreciek, slamiek i najrôznejších obalov z materiálu, ktorý na prvý pohľad ani pohmat nerozlíšite od klasického igelitu. Skúste ho však ponoriť do vody a uvidíte, čo sa stane. Doslova vám zmizne pred očami. Navyše, vodu s rozpusteným obalom môžete bez akejkoľvek ujmy vypiť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another country has taken a stand to ban plastic bag! OMAN 🇴🇲🇴🇲🇴🇲. Ranked #69 in terms of its GDP (via IMF) this country has taken a bold enough statement going forward! When's Indonesia's turn? Let's give a HUGE CRY OUT by tagging @kementerianlhk and Pak @Jokowi to ban the plastic bag in #indonesia 🙏 . Satu negara lagi telah mengambil sikap yang tegas untuk melarang kantong plastik di teritori nya! OMAN 🇴🇲🇴🇲🇴🇲 Negara dengan peringkat #69 GDP (melalui IMF) ini telah mengambil tindakan yang cukup berani! Kapan ya giliran Indonesia ? Mari berikan CRY OUT yang besar dengan memberi tag @kementerianlhk dan Pak @Jokowi untuk membuat kebijakan yang baru mengenai penggunaan kantong plastik di #indonesia 🙏 . #iamnotplastic #banthebag #saynotoplastic #breakfreefromplastic #savetheenvironment #savetheplanet

Príspevok, ktorý zdieľa Avani® (@avanieco),

 

Revolučný bioplast sa totiž vyrába z plodiny, ktorá je obľúbenou súčasťou jedálnička ľudí v Ázii, Afrike aj v Latinskej Amerike, manioku. Spracováva sa špeciálnymi metódami bez použitia chemických látok, a tak je v prírode nielen bez problémov degradovateľný, ale nezanechá po sebe ani žiadne chemikálie potenciálne ohrozujúce život v mori alebo na súši.

 

Ak teda nevieme ľudí naučiť, aby sa správali šetrne k prírode, zachrániť by nás mohol práve tento úžasný vynález.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies