AKTUALIZOVANÉ Robert Mistrík odstupuje z boja o post prezidenta! Svoje hlasy prenechá Čaputovej

NETKY.SK • 26 Február 2019, 10:39 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Robert Mistrík odstupuje z boja o post prezidenta! Svoje hlasy prenechá Čaputovej

Dnes o 11:00 by sa mal uskutočniť mimoriadny brífing, na ktorom vystúpi prezidentský kandidát Robert Mistrík spolu so Zuzanou Čaputovou, kde plánuje oficiálne oznámiť svoje odstúpenie

slovakia

left justify in out

Prekvapivé rozhodnutie Mistríka vraj vyplýva z interného prieskumu, ktorý si dal vypracovať, uviedli topky.sk. Tu sa ukázalo, že jeho preferencie prudko klesli, a tak sa v záujme spájania demokratických síl rozhodol, že z boja o prezidentský palác odstúpi v prospech kandidátky Zuzany Čaputovej.

 

 

Včera sa v médiách objavil prieskum Agentúry MVK, kde sa ukázalo, že čísla sa zásadne menia. Čaputová sa s 19,4 % dostala pred Roberta Mistríka, ktorý získal 14,2 %. Vo vedení naďalej ostáva Maroš Šefčovič s 30,3 %. Prieskum sa realizoval 13. až 19. februára 2019 na vzorke 1 083 respondentov.

 

 

Robert Mistrík oznámil, že sa tak rozhodol po neľahkej úvahe a na základe informácií, ktoré potvrdili náskok Čaputovej. Tvrdí, že mu ide o Slovensko a nie o vlastný prospech, a verí, že jeho rozhodnutie prispeje k zmene na Slovensku. Čaputová mu za tento krok poďakovala.

 

Prvé kolo prezidentských volieb bude 16. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa konať 30. marca druhé kolo. Postupujú doň dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Hlasovať sa bude od 7.00 do 22.00 h.

 

V abecednom poradí kandidujú Béla Bugár, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, František Mikloško, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník a Ivan Zuzula.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies