Karl Lagerfeld zmenil navždy svet módy

NETKY.SK • 22 Február 2019, 06:00 • 2 min
Karl Lagerfeld zmenil navždy svet módy

Karl Lagerfeld patril bezpochyby medzi najvýraznejšie a najuznávanejšie módne mená svojej doby. Za svoj život dokázal hneď niekoľkým módnym značkám, vrátane módneho domu Chanel, pomôcť nielen k lepšej reputáciu, ale aj k astronomickým obratom. Čím sa zapísal do histórie a ako si ho bude pamätať nielen celý módny svet?

slovakia

left justify in out

Návrhár Karl Lagerfeld, módny vizionár z Nemecka, zomrel 19. februára v parížskej nemocnici. Bolo mu 85 rokov.

 

Čierny deň pre všetkých milovníkov módy, zomrel Karl Lagerfeld

 

Majster doplnkov


Len málokto si dokáže návrhára predstaviť bez ikonických čiernych slnečných okuliarov, čiernych rukavičiek a kravaty.

 

 

Karl Lagerfeld si bez svojich doplnkov nedokázal predstaviť život, a preto venoval rovnakú pozornosť aj tým, ktoré navrhoval.

 

Aj vďaka nemu vzniklo niekoľko stoviek designov ikonických "chaneliek", ktorých obľuba, ale aj ceny neustále vzrastajú.

 

 

Prehliadkoý vizionár


Lagerfeld dobre vedel, že okrem samotných modelov musí na diváka zapôsobiť aj prostredie, v ktorom sa prehliadka koná. Takmer každá jeho módna prehliadka pre firmu Chanel bola preto tematicky poňatá.

 

FOTO + VIDEO Karl Lagerfeld premenil mólo na lesný pavilón pre Chanel prehliadku

 

Modelky tak počas prehliadok kráčali po móle, ktoré bolo umiestnené v umelo vytvorenom lese, na pláži, v obrovskom skleníku, kasíne alebo v podmorskom svete.

 

Vášeň pre kožušiny

 

Ako jeden z mála návrhárov sa Lagerfeld nevzdal svojej lásky pre skutočné kožušiny. Počas svojho pôsobenia v rámci módneho domu Fendi sa napríklad rozhodol do svojej kolekcie jeseň/zima 2014 zaradiť luxusné kožušinové prívesky "Karl Junior", ktoré v módnom svete spôsobili menší rozruch, a to nielen kvôli svojej astronomicky vysokej cene. Vďaka svojej vášni pre kožušiny sa totiž hneď niekoľkokrát stal terčom organizácie PETA a vyslúžil si rad nepriateľov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Karl with karl junior 😸 #fendi #fall2014 #mfw #milanfashionweek #karllagerfeld #karljunior

Príspevok, ktorý zdieľa مكس & ماتش (@mixnmaatch),

 

Čierna neexistuje bez bielej


Najobľúbenejšia farebná kombinácia Karla Lagerfelda bola bezpochyby čiernobiela. On sám sa väčšinou v médiách objavoval len v týchto farbách a to isté platilo aj pre jeho prehliadky. Táto nesmrteľná kombinácia nechýbala takmer na žiadne jeho prehliadke a objavila sa v množstve možných variácií.

 

Mačka, ktorá to dotiahla ďalej než väčšina modeliek

 

Karl Lagerfeld mal od malička pozitívny vzťah k zvieratám, a to najmä ku psom. Po odsťahovaní do Paríža si ale v roku 2011 zaobstaral mačku menom Choupette, ktorá sa mu stala osudovou a často ju nazýval svojou dcérou.

 

 

Choupette bola nielen jeho vernou spoločníčkou, ale aj tvárou jeho značky Karl. Jej "tvár" sa objavila na nespočetnom množstve návrhov vrátane kabeliek, peňaženiek či tričiek a vďaka istej podobnosti so svojím majiteľom posilnila aj Lagerfeldov image. V médiách sa potom návrhár niekoľkokrát vyjadril, že by chcel byť pochovaný práve vedľa nej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies