VIDEO V newyorskej reštaurácii si musia hostia jedlo najskôr uloviť

NETKY.SK • 20 Február 2019, 14:00 • 2 min
VIDEO V newyorskej reštaurácii si musia hostia jedlo najskôr uloviť

NEW YORK - V newyorskej reštaurácii Zauo je večera naozajstným dobrodružstvom. Než totiž hostia dostanú na stôl svoje jedlo, musia si ho najprv uloviť.

slovakia

left justify in out

V nádržiach s vodou sú ryby rozdelené podľa cenových kategórií, stačí si nasadiť pláštenku, vziať prút a podberák a večerná zábava môže začať.

 

Zohnať rezerváciu v reštaurácii je pomerne zložité, o koncept je totiž veľký záujem, píše agentúra Reuters. Od minulej jesene, kedy sa podnik otvoril, je prakticky stále plný.

 

 

"Je to také zadosťučinenie. Chodieval som na ryby u nás doma, ale nikdy som nič nechytil, takže je príjemná zmena konečne niečo uloviť," tvrdí návštevník reštaurácie Donovan Chase. Pripúšťa však, že chytiť rybu nebolo zas tak zložité.

 

Každý úlovok čašníci náležite ocenia, a to úderom na špeciálny bubon zvaný taiko. Večera tak pripomína skoro ceremóniu. "Páčilo sa mi to. Má to úplne inú atmosféru," pochvaľuje si Fiona Fongová, ktorá reštauráciu navštívila s priateľom.

 

 

Zauo patrí pod reťazec japonských reštaurácií, ktoré majú rovnaký koncept. Otvorenie newyorskej pobočky však sprevádzali stavebné problémy kvôli rozmernosti priestoru.

 

"Od iných prevádzkovateľov reštaurácií som počul, že sa vždy vyskytnú nejaké komplikácie a nikdy nič nevyjde presne do bodky. S nejakými problémami som preto počítal," vysvetľuje šéf reťazca Takuja Takahaši.

 

Za zážitky v reštaurácii si návštevníci zaplatia pomerne vysoké sumy. Napríklad dúhový pstruh ich vyjde na 38 dolárov, chytiť možno tiež homára dovezeného priamo z Japonska, a to až za 168 dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies