Silné zemetrasenie zasiahlo ostrov Sumatra

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:25 • 2 min
Silné zemetrasenie zasiahlo ostrov Sumatra

Silné zemetrasenie zasiahlo ostrov Sumatra

slovakia

left justify in out

img

Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zasiahlo dnes ostrov Sumatra v západnej Indonézii. Zatiaľ nie sú hlásené zranenia ani materiálne škody.
      Podľa údajov Amerického geofyzikálneho inštitútu (USGS) sa ohnisko otrasov nachádzalo v 110-kilometrovej hĺbke asi 100 kilometrov juhozápadne od mesta Medan, metropoly provincie Severná Sumatra.
      V Medane museli evakuovať stovky pacientov z miestnej nemocnice. Obyvatelia domov a hoteloví hostia v panike vybiehali na ulice.
      Experti nevydali varovanie pred vznikom ničivých prívalových vĺn cunami, keďže zemetrasenie vzniklo vo vnútrozemí ostrova, pomerne ďaleko od pobrežia Indického oceánu.
      Indonézia je mimoriadne náchylná na seizmické otrasy, pretože sa rozkladá v oblasti tichomorského "Ohnivého kruhu", čo je oblúk tvorený zo sopiek a zlomových línií, obkolesujúci Tichomorskú panvu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies