Tajfún Nanmadol zasiahol Taiwan , 8000 ľudí evakuovali

NETKY.SK • 29 August 2011, 17:54 • 2 min
Tajfún Nanmadol zasiahol Taiwan , 8000 ľudí evakuovali

Tajfún Nanmadol zasiahol Taiwan , 8000 ľudí evakuovali

slovakia

left justify in out

img

Tajfún Nanmadol dnes zasiahol Taiwan, pričom priniesol silný vietor a prudký dážď. Školy a úrady zatvorili, približne 8000 ľudí evakuovali.
      Vietor dosahoval rýchlosť 108 kilometrov za hodinu, v nárazoch takmer dvojnásobne viac. Tajfún zasiahol pred úsvitom okres Tchaj-tung na odľahlom juhovýchode a postupoval smerom na husto osídlené oblasti na západnom pobreží.
      Pred príchodom na Taiwan si Nanmadol vyžiadal životy najmenej 12 ľudí na Filipínach, ďalších deväť osôb je nezvestných. Očakáva sa, že tajfún sa bude pohybovať vo vzdialenosti zhruba 200 kilometrov južne od hlavného mesta Tchaj-pej.
      Na Taiwane zrušili množstvo vnútorných letov a úrady uvažovali o pozastavení prevádzky vysokorýchlostných vlakov na západnom pobreží. Na hornatý juh ostrova, náchylný na zosuvy pôdy, priniesla búrka takmer pol metra zrážok. Ľudí tu preto evakuovali.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies