FOTO Bicykel úplne inak, ako ho poznáme: Klasické pedále tu nehľadajte!

NETKY.SK • 22 Január 2019, 13:24 • 2 min
FOTO Bicykel úplne inak, ako ho poznáme: Klasické pedále tu nehľadajte!

Na novej generácii bicyklov, ktoré sa zrejme čoskoro dostanú na trh, chýba to, no čo sme odjakživa zvyknutí.

slovakia

left justify in out

Bicykel je obľúbeným spôsobom prepravy na krátke vzdialenosti. Jeho popularita najmä v poslednom období, kedy sú v ranných a poobedných dopravných špičkách mestá doslova upchaté, stále stúpa a holduje mu čoraz väčšie množstvo ľudí.

 

Základný mechanizmus, akým funguje bicykel sa približne od roku 1840 veľmi nezmenil. Vtedy sa na ňom totiž prvýkrát objavili pedále. Samozrejme, do dnešných dní sa tento praktický a ekologický dopravný prostriedok zmenil, pribudli rýchlostné prevody a výroba sa momentálne sústreďuje na rôzne špeciálne materiály. Pedále však stále fungujú rovnako. Tomu by však po takmer dvoch storočiach mohol byť koniec!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#nubike #nubikemfg #nochain #offthechain #bicycle #gofaster #saveyourknees @rodgerparker43

Príspevok, ktorý zdieľa NuBike Mfg (@nubikemfg),

Rod­ger Par­ker z Los An­ge­les predstavil revolučný typ bicykla. Ten nemá klasické pedále, ale mechanizmus fungujúci ako páky. Krútenie nohami už teda zrejme nebude aktuálne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Santa Barbara to San Diego, 218 miles to go.... #nubike @rodgerparker43

Príspevok, ktorý zdieľa NuBike Mfg (@nubikemfg),

Ako to celé funguje? Namiesto krúživého pohybu sa pohon bicykla realizuje len šľapaním spomínaných pák. To je, ako uvádza vynálezca, oveľa šetrnejšie ku kĺbom. Okrem toho, nakoľko týmto spôsobom dokáže človek vyvinúť väčšiu silu, môže sa presúvať rýchlejšie, než na štandardnom bicykli.

 

Parker sa momentálne venuje kampani, v ktorej zháňa finančné prostriedky na to, aby svoj projekt dokázal naplno rozbehnúť. Bicykle novej generácie vyrobené z karbónu by sa tak mali dostať do predaja v cenovej relácii od 3600 do 3800 dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies