Na východnom Slovensku zaistili 1,6 milióna neoznačených cigariet

NETKY.SK • 11 Január 2019, 15:29 • 2 min
Na východnom Slovensku zaistili 1,6 milióna neoznačených cigariet

BARDEJOV - Kriminalisti finančnej správy zasahovali vo včerajších hodinách v skladových a garážových priestoroch v Bardejove. Zaistili 1,6 milióna kusov cigariet a viac ako jednu tonu tabaku. Podozriví zo spáchania trestného činu sú občan Slovenskej republiky a ďalší je z Maďarska. Škoda voči štátnemu rozpočtu dosiahla viac ako 260.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa finančnej správy (FS) Ivana Skokanová.

slovakia

left justify in out

Kriminalisti z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) mali podľa jej slov podozrenie na skladovanie nelegálnych tabakových výrobkov.

Počas prehliadky nebytových priestorov a priľahlých pozemkov našli v jednej z garáží komponenty potrebné k výrobe cigariet. Priamo na mieste zaistili 1.610.000 kusov cigariet známej značky, ktorých spotrebiteľské balenia neboli označené platnou slovenskou kontrolnou známkou. 

 

"Vzniklo podozrenie, že ide o falzifikáty. Na mieste zaistili aj 1239,8 kilogramu tabaku. Únik na spotrebnej dani vyčíslili na sumu 261.476,22 eura," uviedla Skokanová.

 

img

 

Priestory si prenajímala bardejovská firma, ktorej konateľom je zahraničná osoba. Táto spoločnosť nie je držiteľom povolenia na prevádzkovanie daňového skladu s tabakom a tabakovými výrobkami. Vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa Trestného zákona začal vyšetrovateľ trestné stíhanie. 

 

img

 

Trestného činu sa mali dopustiť najmenej dve osoby, ktoré sú občanmi Slovenskej republiky a Maďarska. Páchateľom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies