VIDEO Tomu sa hovorí osobný prístup: Lekár šije vlastnú deku pre každé dieťa, ktoré pomáha priviesť na svet

NETKY.SK • 9 Január 2019, 12:45 • 2 min
VIDEO Tomu sa hovorí osobný prístup: Lekár šije vlastnú deku pre každé dieťa, ktoré pomáha priviesť na svet

AITKIN - Mladý lekár v severnej Minnesote dáva výrazu "osobná starostlivosť" úplne nový rozmer.

slovakia

left justify in out

Pre každé dieťa, ktoré prináša, doktor Erik Bostrom na svet, uštrikuje vlastnú deku pre nových rodičov. Každá deka je personalizovaná menom dieťaťa, dátumom narodenia, výške a hmotnosti.

 

Bostrom začal tradíciu krátko potom, čo sa pripojil k lekárskemu tímu v Riverwood Healthcare Centre v Aitkine, Minnesote. Nový lekár hľadal jedinečný spôsob prilákania pacientov.

 

Keď sestra zo srandy navrhla, aby robil prikrývky, Bostrom bol naozaj nadšený. Napriek tomu, že nevedel šiť, kúpil si použitý šijací stroj a obrátil sa k švagrovi, aby sa ho naučil používať. "V skutočnosti to nie je tak ťažké, ako by som si myslel," povedal.

 

 

Takmer o dva roky, Bostrom rozšíril svoje zručnosti a zvláda už aj výšivku. Dokonca tomuto “koníčku” venoval celú miestnosť v jeho dome.

 

"Je to krásna deka. Je to niečo, čo si budeme celý život vychutnávať," povedala nová mama Lacie Hietalati. "Využíva extra zotrvaný čas, aby to urobil pre svojich pacientov, to je krásne.”

 

Hietalatiová uviedla, že dar nie je len premyslené gesto, pomohol zmierniť stres návštev nemocnice a potvrdil, že si vybrala správneho lekára. "Odteraz bude našim lekárom," povedala.

 

Bostrom pre FOX 9 povedal, že zhotovenie prikrývky trvá asi tri hodiny. Zvyčajne privádza na svet jedno až dve deti mesačne. Každé dostane deku. "Sú zvyčajne super vďační a milujú to," povedal.

 

Dúfa, že bude pokračovať v tradícii po zvyšok svojej kariéry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies