Staré Mesto bude na budúci rok hospodáriť s viac ako 25 miliónmi eur

NETKY.SK • 18 December 2018, 11:06 • 2 min
Staré Mesto bude na budúci rok hospodáriť s viac ako 25 miliónmi eur

BRATISLAVA - Staré Mesto bude na budúci rok hospodáriť s viac ako 25 miliónmi eur. Rozhodli o tom miestni poslanci na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva mestskej časti.

slovakia

left justify in out

Najviac peňazí plánuje staromestská samospráva na budúci rok investovať do školstva, kam poputuje viac ako desať miliónov eur. Podľa mestskej časti totiž len kvalitné a moderné vybavenie škôl spoločne s fundovanými pedagógmi zabezpečia maximálnu efektívnosť vzdelávacieho systému. Z rozpočtu tak prispeje aj na rôzne športové a vzdelávacie krúžky v rámci mimoškolských aktivít.

 

img


Značná suma zo staromestského rozpočtu pôjde aj do sociálnej oblasti. Takmer tri milióny sa investujú do sociálnych služieb a viac ako ako milión a pol pôjde na dostavbu zariadenia opatrovateľskej služby. Peniaze sa vynaložia aj na rekonštrukciu ciest a chodníkov. prioritou bude hlavne oprava dlažby v historickej časti mesta či zabezpečenie zjazdnosti komunikácií v zimnom období.
 

img

 

Podľa vedúceho finančného oddelenia na staromestskom miestnom úrade Petra Magáta je rozpočet zostavený v súlade so zákonom číslo 583 z roku 2004 o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy.

 

“Rešpektuje platnú klasifikáciu a bol zostavený na základe predikcií, ktoré stanovilo ministerstvo financií,“ uviedol na záver. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies