Oblasťou mesta Christchurch otriaslo ďalšie zemetrasenie

NETKY.SK • 6 Jún 2011, 09:08 • 2 min
Oblasťou mesta Christchurch otriaslo ďalšie zemetrasenie

Oblasťou mesta Christchurch otriaslo ďalšie zemetrasenie

slovakia

left justify in out

img

Zemetrasenie s magnitúdou 5,5 zasiahlo dnes dopoludnia novozélandské mesto Christchurch. Informoval o tom novozélandský geologický inštitút GNS Science.
      Išlo o šieste najsilnejšie zemetrasenie v oblasti od mohutnej seizmickej aktivity, ktorá postihla Južný ostrov Nového Zélandu v septembri minulého roka. Po nových otrasoch sa objavili správy o menších škodách, neboli však hlásené žiadne zranenia. Epicentrum ležalo v hĺbke 15 kilometrov pri meste Rolleston, 20 kilometrov juhozápadne od mesta Christchurch.
      V oblasti Christchurchu spôsobilo v septembri 2010 zemetrasenie s magnitúdou 7,1 rozsiahle škody. Vo februári tohto roka zemetrasenie s magnitúdou 6,3 zdevastovalo časti mesta, vyžiadalo si viac ako 180 obetí na životoch a tisíce ľudí pripravilo o život.
      Seizmológovia uviedli, že dnešné zemetrasenie malo silu v rámci predpovedaných dotrasov a nebolo známkou blížiacich sa mohutnejších otrasov.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies